Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyílt levélben fordult a Századvég az Európai Bizottsághoz

888.hu - MTI

2020.05.20. 17:52

A levelet a Századvég Alapítvány Margrethe Vestagernek, az Európai Bizottság (EB) ügyvezető alelnökének, a digitális korra felkészült Európa szakterületért felelős biztosnak és Didiers Reyndersnek, az EB jogérvényesülésért felelős biztosának címezte.

A dokumentumban az áll, levelüket a Facebook, valamint a hozzá hasonló működési elvű bigtech médiavállalatok jelentette közösségi és egyéni kihívások elleni küzdelem jegyében fogalmazták meg.

A Facebooknak kell Európa szabályaihoz igazodnia, nem pedig fordítva! Határozott véleményünk szerint a Facebook által eddig felvázolt szabályozási elképzelések nem elegendők – ahogy az Európai Unió, és különösen a bizottság részéről is sokkal keményebb, szigorúbb fellépésre lenne szükség, már csak a Facebook piaci dominanciájának kezelésére tett javaslatok hiánya miatt is – hangsúlyozták.

Ezért azt kérik, hogy az EB és az illetékes EU-s szakpolitikusok tegyenek új, szigorúbb javaslatokat – a nemzetállamokkal együttműködésben – a közösségi médiaóriások jelentette kihívások mielőbbi hathatós kezelése és az európai polgárok védelme érdekében.

Álláspontjuk szerint a Facebook és a hozzá hasonló cégek méretük, befolyásuk és technikai lehetőségeik miatt kvázi monopóliumokat hoznak létre, és olyan információs felségterületeket, amelyeket ma már szinte lehetetlen megregulázni a nemzeti, állami jogszabályok révén.

A nyílt levél teljes terjedelemben ITT olvasható el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére