Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyakunkon az új migrációs válság!

Pörge Béla

2019.03.03. 12:00

Algériából több százezer, akár milliónyi ember indulhat útnak Európa felé a közeljövõben.

Algériában hamarosan választásokat tartanak, az esélyes a jelenlegi elnök, a 82 éves Abdelaziz Bouteflika, akinek a következő már az ötödik ciklusa lenne.

Algériában 40 millió ember él, korábban francia gyarmat volt, most is rengeteg algériai migráns él Franciaországban. A neheze viszont most jöhet Európa számára!

Abdelaziz Bouteflika államszocialista rendszert működtet, rendszeresek a tömegtüntetések ellene, emlékezetes marad a február 22-i országos demonstráció, amelyen óvatos becslések szerint is 800 ezer tüntető vonult fel. Vízágyúk, könnygáz, tömegoszlatás – volt minden.

Az országban nem új a polgárháborúra hajazó helyzet: 1991 és 2002 között polgárháború zajlott az országban, amit végül a hadsereg nyert meg. Ekkor Bouteflika a nemzeti kiegyezés nevében megnyitotta a börtönöket, és lényegében az iszlamisták kezébe adta az országot, előkészítve azok hamarosan bekövetkező totális győzelmét.

A kormány és a kormányzó Algériai Felszabadítási Front olyan erőszakos iszlámosításba kezdett, amely az oktatásban, a szellemi élet minden területén felszámolta a francia kolonizációs örökséget, megágyazva ezzel a szélsőséges, radikális iszlámnak, a mai európai terrorizmus egyik alapvető forrásának – írja az Origo.

A képlet tehát egyszerű, de egyben borzalmas: a tömegek egyre radikálisabbak, a szélsőséges iszlám egyre nagyobb teret hódít az országban, és ráadásul egyre többen szeretnének elindulni Európa felé.

A választások után akár milliós tömeg is elindulhat Európa felé, a Kronen Zeitung egyenesen krízisnek és időzített bombának nevezi a helyzetet.

Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy Orbán Viktor éppen a hétvégén nyilatkozta azt egy német lapnak, hogy a migrációs válságnak még nincs vége, és 2015-höz hasonló évek várnak ránk. Úgy tűnik, igaza lesz!

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Töretlen Tarlós István előnye

Töretlen Tarlós István előnye

A Századvég legfrissebb felmérése szerint az őszi önkormányzati választás jelenlegi főpolgármester-jelöltjei közül a kormánypárti Tarlós Istvánra szavaznának a legtöbben.

Századvég: akár újra elérheti az 5 százalékot a gazdasági növekedés

Javította növekedési várakozásait a Századvég Gazdaságkutató Zrt., kedvező esetben azt sem tartják kizártnak, hogy idén is megközelítse, sőt elérje az 5 százalékot a magyar gazdaság bővülési üteme.

Azzal vádolják a Párbeszédet, hogy megpróbált manipulálni egy közvélemény-kutatást

Azzal vádolják a Párbeszédet, hogy megpróbált manipulálni egy közvélemény-kutatást

A balliberális pártok összefogásának az erősödése helyett, egyre csak mélyül a szakadék az MSZP-P és a DK-Momentum párosai között. Legújabb fejleményként a ballib pártok már nem csak az egymással megkötött megállapodásaikat nem tartják be, de most már a saját közvélemény-kutató cégeikben sem bíznak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére