Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Növekszik a migrációs nyomás az afganisztáni kivonulás miatt

888.hu

2021.07.30. 10:35

Az Európai Unió illegális migrációval foglalkozó hatósági és titkosszolgálati koordináló szervezete újabb három évvel meghosszabbította a menekülőket segítő bűnszervezetekkel folytatott kiemelten kezelt küzdelmét.

 

Rohamosan nő a magyar határon átjutni próbáló illegális migránsok száma. Döntő többségük a balkáni útvonalon, a Közel-Keletről Görögországon, Észak Macedónián, Szerbián keresztül érkezik a műszaki határzárral is védett magyar országhatárra – írta meg a Magyar Nemzet. Az illegális migrációt monitorozó uniós elemzők szerint mivel kivonultak Afganisztánból a békefenntartók – az amerikai vezetésű nemzetközi katonai egység –,

a tálibok máris tízezreket kényszerítettek menekülésre, és várhatóan további százezrek követik őket a térségből.

Jól érzékelhetően erősödni fog a migrációs mozgás a balkáni útvonalon, nőni fog a nyomás – más országok mellett – hazánkon is.

Idén júniusig több mint 38 ezer illegális bevándorlót fogtak el a magyar hatóságok, a tavalyi azonos időszakban ez a szám csak mintegy tízezer volt. Míg tavaly ebben az időszakban 118 embercsempész ellen intézkedtek, most már 350 ellen.

Már a szomszédos Ausztriában is érzik a növekvő migrációs nyomást,

az osztrák–magyar határra az eddigi ezer mellé további négyszáz katonát vezényeltek, akik csütörtökön kezdték meg munkájukat.

Az Európai Unió hatóságainál, az Europolnál és az Eurojustnál is felismerték, hogy romlik a helyzet, ellentétben egyes baloldali uniós politikusokkal, akik továbbra is az illegális bevándorlók kötelező elosztását szorgalmazzák.

Az Europol speciális szervezete, az EMPACT (Európai Multidiszciplináris Platform a Bűnügyi Fenyegetettség Ellen)

a 2022–2025-ös időszakra kiemelt területként jelölte meg az illegális migráció elősegítése elleni küzdelmet.

Ezzel meghosszabbították az eredetileg 2021-ig kijelölt időszakot.

A tagállamok összehangolt fellépésének köszönhetően 2020-ban 2280 embercsempészt tartóztattak le, 14 szervezett bűnözői csoportot számoltak fel, valamint 639 900 euró értékű készpénzt, 52 tűzfegyvert, 1166 hamis okmányt és 381 járművet foglaltak le.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére