Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Eduárd szerint Románia sok dologban tanulhat Magyarországtól

888.hu / MTI

2022.01.08. 11:55

Mindig partnernek tekintette, és véleménye szerint sokat tanulhatnak Magyarországtól – többek között erről beszélt Novák Károly Eduárd romániai sport- és ifjúsági miniszter budapesti látogatását követően.

Az M1 aktuális csatornának adott interjújában a sportolóként paralimpiai bajnok, a tokiói játékok után visszavonuló kerékpáros kiemelte, a román politikusoknak örülniük kell annak, hogy Magyarország jelentősen támogatja a sportot Erdélyben.

„Én mindig ki fogok állni az ilyen befektetések mellett, mert ez jó, és azokról szól, akik ott élnek”

- mondta Novák Károly Eduárd, aki szerint a románok nem féltik a sportolóikat attól, hogy magyar színekben versenyezzenek. Megjegyezte, szabad verseny van, a tehetség tesz különbséget mindenki között.
Novák Károly Eduárd elmondta, hogy az elmúlt egy évben, amióta betölti a posztot, sikerült olyan eredményeket elérni, olyan szintre emelni a sportot, hogy annak fontosságára már a román kormány is felfigyelt. Hozzátette, az idei esztendő rendkívül fontos lesz, néhány stratégiának már meg kell valósulnia, emellett új sporttörvényt alkotnak majd, valamint az edzőképzést is szeretnék megreformálni.

A csíkszeredai származású sportvezető az idei tervekkel kapcsolatban egy konkrét eseményt is megnevezett, mint elmondta, az álmuk, hogy Székelyföldi Kerékpáros Körverseny idén Budapestről induljon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére