Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nőtt a migrációs nyomás a La Manche csatornánál

888.hu

2021.05.26. 11:00

Kétszer annyi migráns próbált bejutni Angliába, mint tavaly ilyenkor.

 

Az idén eddig több mint 3100 migráns kelt át illegálisan az Egyesült Királyságba a forgalmas és ezért felettébb veszélyes vízi úton, ami duplája a tavalyi év azonos időszakában mértnek. A koronavírus-járvány nyomán bevezetett közlekedési korlátozások ellenére

a migránsok száma tavaly rekordot ért el 8400 bevándorlóval, akik kis csónakokkal jutottak el az angol partokra

– ismertette a The Press Association (PA) hírügynökség a brit Országos Bűnüldözési Ügynökségre (National Crime Agency, NCA) hivatkozva. Priti Patel brit belügyminiszter ígéretei ellenére eddig nem sikerült leállítani a La Manche csatornán keresztüli illegális migrációt. A londoni vezetés olyan törvénymódosítást fontolgat, amely lehetetlenné tenné az illegális bevándorlóknak a menekültstátusz megszerzését. Gyakorlatilag ez azt jelentené, hogy a jövőben csak azok kaphatnának ilyen jogállást, akik egy befogadóprogram vagy családegyesítés keretében érkeznek Nagy-Britanniába.

London és Párizs eddig is számos megállapodást dolgozott ki, hogy megállítsa a migrációs folyamatot. A menedékkérők gyakran az Angliába tartó vonatokon vagy a komppal átkelő teherautókon bújnak meg. Sokan azonban embercsempészekhez fordulnak, akik a tengeri útra alkalmatlan, apró csónakokon próbálják az embereket eljuttatni az Egyesült Királyság területére.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére