Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Norvégia már nem biztonságos ország

888.hu

2017.05.01. 10:58

A migrációs válság Norvégiában is érezteti hatását. A helyi hatóságok az ország egyes részein visszaállították a határellenõrzést, sok európai ország pedig az "utazásra nem ajánlatos" kategóriába sorolta Norvégiát.
OSLO, 10:58

A migrációs válság Norvégiában is érezteti hatását. A helyi hatóságok az ország egyes részein visszaállították a határellenőrzést, sok európai ország pedig az "utazásra nem ajánlatos" kategóriába sorolta Norvégiát.  

A román és a görög külügyminisztérium mellett sok más nyugati ország, többek között az USA sem ajánlja a Norvégiába való utazást, valamint felhívják a figyelmet a növekvő terrorveszélyre és a rossz közbiztonságra.

Norvégiában május elsejétől szigorúan ellenőrzik minden, a schengeni határon ki- vagy belépő személy iratait. A hatóságok egyrészt a terrorveszély növekedésével indokolják az intézkedést, másrészt egy uniós kérésnek is eleget tesznek a lépéssel.

Norvégia, Magyarországgal egy időben szigorította a határellenőrzést, szintén az unió kérésének eleget téve. A szigorított határellenőrzés vélhetően a 2016-os terrortámadások miatt vezették be.

Norvégia ugyan nem EU-tagállam, azonban például tagja a schengeni övezetnek és szorosan együttműködik az európai intézményekkel.

Norvégia kijelentette, hogy a jövőben már az ország határain elutasíthatják gyors és egyszerűsített eljárásban a védelemre nem szoruló menedékkérők beengedését.

Ugyan azt mondják, mint Magyarország

A szigorítást követően a skandináv ország bevándorlási hivatala megtagadhatja, hogy olyan menedékkérőkkel foglalkozzon, akik biztonságosnak tekinthető államban rendelkeztek korábban tartózkodási engedéllyel. A biztonságosnak tekinthető államok listáját pedig a norvég belügyminisztérium határozhatja meg.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére