Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Norbert Hofer közép-európai szövetséget akar

Bokor Gábor

2016.11.20. 16:58

Az osztrák szabadságpárt államfõjelöltje a Dagens Nyheter svéd lapnak adott interjújában kifejtette, hogy a hasonló kultúrájú közép-európai államok szorosabb szövetségét kívánja létrehozni.
BÉCS, 16:58

Az osztrák szabadságpárt államfőjelöltje a Dagens Nyheter svéd lapnak adott interjújában kifejtette, hogy a hasonló kultúrájú közép-európai államok szorosabb szövetségét kívánja létrehozni.

Norbert Hofer új európai szövetséget akar, amiben a hasonló kultúrájú közép-európai államok tartoznának. Ötletéhez egyelőre partnereket keres, a lehetséges szövetségesek közt Magyarországon kívül még Csehország, Románia, Szlovénia, Horvátország és Szerbia van. 

Ezekkel az országokkal a Monarchia idején már szövetségben volt Ausztria, és remélem könnyen megegyezünk az irányvonalról, így nagyobb súlyunk lesz majd az Európai Tanácsban"

– fogalmazott Hofer. 

Az Osztrák Szabadságpárt jelöltjét többek között a volt cseh elnök, Václav Klaus is támogatja. 

Václav Klaus Csehország unióból való esetleges kilépését sem tartja elképzelhetetlennek, valamint a tömeges bevándorlástól valamint ennek negatív következményeitől óvott –írja az MTI. 

Véleménye szerint az eszmék és az értelmezések háborúja már tombol Európában.

Az ősz elején Hofer meglátogatta Milos Zeman cseh köztársasági elnököt. A megbeszélésük végén kijelentették, hogy nézeteik a migrációs válsággal kapcsolatban megegyezik. 

Milos Zeman véleménye szerint a gazdasági menekülteket deportálni kellene Európából, ehhez rendelkezésre állnak a hajók és a repülők, az akarat hiányzik csupán. 

December 4-én tartják a megismételt államfőválasztást Ausztriában.

A májusban tartott második forduló eredményét, amelyben Hofer szoros versenyben alulmaradt, megsemmisítette az alkotmánybíróság az FPÖ indítványa alapján, ezért kell megismételni a szavazást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról ma nem volt szavazás

Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról ma nem volt szavazás

Nem volt ma szavazás Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról, így a magyar helyreállítási tervről sem lehetett szavazás.

A németek több mint kétharmada spórol a fűtéssel

A németek több mint kétharmada spórol a fűtéssel

A németországi háztartások több mint kétharmada kevesebbet fűt az idén, mint tavaly – mutatta ki egy kedden ismertetett felmérés.

A MOL újraindította a Dunai Finomítót, de egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák

A MOL a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett – jelentette be a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére