Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nőket prostitúcióra kényszerítő nigériai embercsempészbandát lepleztek le

888.hu/MTI

2020.06.12. 17:33

A Líbia és Olaszország közti migrációs útvonalon munka ígéretével szállította Európába a prostitúcióra kényszerített nőket az a nigériai bűnszervezet, amelynek tíz tagját vette őrizetbe a szicíliai rendőrség pénteken az „Ígéret földje” elnevezésű hatósági akció során.

Catania város rendőrsége hat nő és négy férfi őrizetbe vételét rendelte el. Mindannyian nigériai állampolgárok, többségüket Szicíliában, másokat az északolasz Veneto és Piemonte tartományban vettek őrizetbe.

Nigéria, Líbia, Olaszország és más európai országok között működő prostitúciós hálózat leleplezéséről számolt be Catania ügyésze a sajtónak hangsúlyozva, hogy a vádak között szerepel az emberkereskedelem és az illegális bevándorlás elősegítése is.

A rendőrségi vizsgálat egy fiatalkorú nigériai lány beszámolója alapján kezdődött el, aki 2017 áprilisában másik 433 migránssal az Aquarius nevű hajóval érkezett meg Catania kikötőjébe. Az Sos Mediterranee civilszervezet hajója a migránscsoportot Líbia vizein vette fedélzetére.

A fiatal nő egy tizennyolc év alattiaknak fenntartott védett táborba került Szicíliában, ahonnan mégis nyoma veszett. Mint kiderült, a nigériai bűnszervezet Szicíliában élő vezetője vitte el a lányt a táborból, és prostitúcióra kényszerítette számos más fiatal nigériai nővel együtt.

A nőket szervezett módon szállították Nigériából először Líbiába, majd innen a tengeri migrációs útvonalon keresztül Olaszországba és Európa más államaiba. A nőknek és családjaiknak munkalehetőséget ígértek, ezért cserébe a bűnszervezet 25 ezer és 30 ezer euró közötti összeget kért, amelyet a nőknek érkezésük után le kellett „dolgozni”.

A többnyire nigériai falvakból származó fiatal nőket vudu-szertartással kényszerítették engedelmességre arra kötelezve őket, hogy nem próbálkoznak szökéssel, nem fordulnak a hatóságokhoz, és ledolgozzák „adósságukat”.

A szicíliai rendőrség nyolc hónapon át tartotta megfigyelés alatt a szervezetet, amelynek a Messina városban élő egyik vezetőjét is sikerült őrizetbe venni. A lehallgatott telefonbeszélgetésekben a banda tagjai úgy beszéltek a nőkről, mintha járművek adásvételéről vagy működtetésről lett volna szó. A hatóságok szerint a szervezet több mint egy millió eurót utalt át Nigériába, ahol ingatlanokba fektetett be. Tizenöt fiatal nőt sikerült kiszabadítani a hálózat kezéből.

Tavaly szintén a szicíliai rendőrség a Balance fedőnevű akcióban öt nigériait tartóztatott le migránscsoporttal érkezett nők prostitúcióra kényszerítése miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére