Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nõi kvóta Észak-Koreában? Kim Dzsongun magas pozícióba ültette a húgát

888.hu

2017.10.08. 18:28

Az észak-koreai diktátor Kim Dzsongun magas pozícióba helyezte nõvérét, Kim Jodzsongot. A hölgy az észak-koreai kommunista párt egyik legmagasabb döntéshozó szervének, a Politbürónak lett a tagja. A fiatal nõ múltjáról alig lehet tudni valamit, de úgy néz ki, hogy a nõi kvóta ötlete elérte a távoli kommunista diktatúrát is.
PHENJAN, 18:28

Az észak-koreai diktátor Kim Dzsongun magas pozícióba helyezte nővérét, Kim Jodzsongot. A hölgy az észak-koreai kommunista párt legbefolyásosabb döntéshozó szervének, a Politbürónak lett a tagja. A fiatal nő múltjáról alig lehet tudni valamit, de úgy néz ki, hogy a női kvóta ötlete elérte a távoli kommunista diktatúrát is.

Kim Dzsongun belekezdett kabinetjének átalakításába. Az ilyen folyamatoknak általában számos halálos áldozata van a kommunista államban, ám ezúttal ilyen hírek nem szivárogtak ki. A "vérfrissítés" leginkább a kommunista párt Központi Bizottságát érinti, ebben a testületben is a legfontosabb szerv a Politbüró, amelynek Kim Jodzsong is a póttagja lett – írja a Guardian.

A póttagság azt jelenti, hogy a Jodzsong részt vehet és felszólalhat a vitákban. A szervezet politikai és szakpolitikai döntéshozatala folyamán azonban nem szavazhat.

Ezen kívül Kim szoros szövetségesei kaptak még helyeket a vezető testületekben, legfőképpen azok kerültek magasabb pozícióba, akik az észak-koreai nukleáris- és rakétaprogramjának felelősei.

Kim Jodzsongról nem sokat lehet tudni. Õ Kim Dzsongil, a jelenlegi diktátor apjának legfiatalabb gyermeke. A sajtóban megjelent hírek alapján nem lehet pontosan tudni a korát, ám a legtöbb forrás szerint 30 éves, mások viszont 28-at írnak.

A hölgy 2016 májusától kezdve az Agitprop (Agitációs és Propaganda Osztály) helyettes vezetője volt.

Kim Jodzsong legutóbb akkor került a hírekbe, amikor az USA pénzügyminisztériuma feketelistára tette idén januárban, több más kommunista vezetővel egyetemben, amit azzal indokoltak, hogy "súlyos jogsértéseket" követett el.

Jodzsong, testvéréhez hasonlóan svájci iskolákban tanult, az évkönyvekben álnéven szerepelt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Ukrajna több mint százhúsz nyugati harckocsira számít a közeljövőben”

„Ukrajna több mint százhúsz nyugati harckocsira számít a közeljövőben”

Ukrajnának 120-140 modern nyugati harckocsit kell kapnia az első segélyhullámban szövetségeseitől – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján.

Kiemelt stratégiai partnerségi megállapodást köt Magyarország és Törökország

Megkezdődött a tárgyalás a kiemelt stratégiai partnerségi megállapodás létrehozásáról Magyarország és Törökország között, minthogy a két ország együttműködésének kulcsszerepe van a hazánk előtt álló három legfőbb biztonsági kihívás kezelésében – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Novák Katalin: Erős európai vezetőkre, közös stratégiai gondolkodásra és egymás iránti tiszteletre van szükség

Novák Katalin: Erős európai vezetőkre, közös stratégiai gondolkodásra és egymás iránti tiszteletre van szükség

A mielőbbi fegyvernyugvást nevezte célnak Ukrajnában Novák Katalin a Corriere della Sera olasz napilapban kedden megjelent interjúban. A köztársasági elnök Magyarország európai uniós tagságáról azt mondta, az ország a vállalt kötelezettségeket eddig is betartotta, ezután is betartja.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére