Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nobel-békedíjat kaphatnak az afrikai embercsempészek legfontosabb üzleti partnerei

888.hu

2017.09.19. 20:28

Egy olasz székhelyû nemzetközi szervezet arra készül, hogy a 2018-as Nobel-békedíjra jelöltesse azokat a nem kormányzati szervezeteket (NGO-kat), amelyek az embercsempészekkel együttmûködve szállították át a migránsokat a Földközi-tengeren.
PÁRMA, 20:28

Egy olasz székhelyű nemzetközi szervezet arra készül, hogy a 2018-as Nobel-békedíjra jelöltesse azokat a nem kormányzati szervezeteket (NGO-kat), amelyek az embercsempészekkel együttműködve szállították át a migránsokat a Földközi-tengeren.

"A Földközi-tenger legkiválóbbjai – a migránsok humanitárius, tengeri kimentői" több mint 50 szervezetet és tucatnyi magánszemélyt akar felterjeszteni Nobel-békedíjra. Ezek a szervezetek és személyek a jelölő szervezet szerint folyamatosan mentettek ki migránsokat a Földközi-tengerből – írja a Breitbart.

A nemzetközi bizottság közlése szerint ezek a szervezetek "visszaszorították a félelmet és a rasszizmust és emlékeztették a világot, hogy egyek vagyunk, az emberiség egyesült és nincs faji, nemzeti vagy vallási megkülönböztetés". Ezért akarják felterjeszteni a kitüntetésre ezt az összesen 66 személyt és szervezetet.

A díjért lobbizó nemzetközi bizottság szerint jelenleg is folyamatban van számos olyan intézkedés, amellyel elő akarják segíteni azt, hogy ezek a szervezetek kapják díjat.

Az egyik ilyen kampány a "kiválóságok pártján állók" (On the part of the Righteous) nevet viseli, ez az akció azt célozza, hogy minél több európai város polgármestere támogassa a jelölést. Emellett a bizottság szeretné a kezdeményezés mellé állítani számos intézmény alkalmazottait, politikai szervezetet és az akadémiai világot.

A felterjesztendő szervezetekkel kapcsolatban gyakran előkerül a "kiválók", "legkiválóbbak" jelző, amelyet az eredeti szövegben  a “righteous” igével írnak le (amelyet tisztességesnek, jónak, virtussal rendelkezőnek is lehet fordítani). A nemzetközi bizottság szerint a kifejezést sokszor használták azokra Izraelben, akik zsidókat mentettek meg a nácik rémuralma elől Európában.

Andrea Cantini, a nemzetközi szervezet koordinátora szerint a jelölés összehozza azokat az embereket, akik "hisznek az európai szolidaritásban és emberségben" és azokat, akik felháborodtak azokon a vádakon, amelyek szerint egyes szervezetek megpróbálták bűnözésként bemutatni a migránsok kimentését a tengerből.

Ugyanis ebben az esetben erről van szó, hiszen számos olyan szervezetet akarnak Nobel-békedíjra jelöltetni, amelyek együttműködnek Sorossal és az embercsempészekkel a migránsok Európába küldésében. Cantini ezeket a híreket támadásoknak nevezte, amelyet a radikális jobboldal indított ellenük.

Mint ismert, a baloldali olasz kormány számos alkalommal kritizálta a Földközi-tengeren migránsokat mentő NGO-kat. A Frontex számos jelentését idézve az olaszok azt vetették az NGO-k szemére, hogy együttműködnek az embercsempészekkel a migránsok kimentésében és ezáltal a bűnözők üzleti modelljét támogatják, ami még jobban felpörgeti az embercsempészetet. Az NGO-k visszautasították a vádakat, ám az olasz kormány egy idő után megelégelte a "civilek" tevékenységét és törvényt hozott a civil szervezetek működését illetően: a jogszabály életbe lépése után az olasz hatóság emberei is jelen kellett volna, hogy legyenek a migránsok kimentésénél – valamint számos egyéb szabályt is hozott.

Emellett augusztus elején a líbiai kormány is kitiltotta az NGO-k mentőhajóit. A líbiaiak és az olaszok is felajánlották például az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezetnek – amely a Nobel-békedíjra jelöltetett szervezetek között van –, hogy a líbiai menekülttáborokban folytassák tevékenységüket, ám ezt a szervezet megtagadta és közölték, hogy ők csak migránsokat mentenének ki a Földközi-tengerről. Ám, mivel az olasz kormánnyal való együttműködést is megtagadták, ezért ezt a tevékenységet sem folytathatják.

A lényeg, hogy ha sikerül az európai balliberális összefogás, akkor az embercsempészetet felvirágoztató civilek hozzájuthatnak egy Nobel-békedíjhoz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére