Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nő az emberkereskedelem kockázata az Ukrajnából menekülő nőkre és gyermekekre nézve

888.hu

2022.05.11. 19:30

Egy amsterdami civil szervezet kutatása szerint nő annak a veszélye, hogy az Ukrajnából menekülők emberkereskedelem áldozatai legyenek.

 

Az ENSZ szerint eddig hatmillióan menekültek el Ukrajnából a háború kezdete óta. Az ENSZ április végi adataiból is kiderül, hogy menekültek 90 százalékát a nők és a gyerekek teszik ki. Ezzel kapcsolatban sok humanitárius kérdés merült fel párhuzamosan. Az érkezők ellátása, szállásolása, munkahely biztosítása számukra és a biztonságuk garantálása.

A legutolsó ponttal, vagyis a biztonság kérdésével foglalkozott az egyik nyugati civilszervezet, a La Strada International.

A La Strada International jelentése szerint a menekültek számának növekedésével annak is nő a veszélye, hogy a menekülő nők és gyermekek emberkereskedelem áldozatává váljanak.

Megállapításuk szerint különösen a menekülő nőket fenyegeti szexuális- vagy munkaügyi kizsákmányolás veszélye.

Suzanne Hoff, a jelentés társszerzője is nyilatkozott az ügyről:

A nők esetében is azt látjuk, hogy amikor bizonyos ágazatokban kell dolgozniuk, és nem beszélik a nyelvet, vagy nincsenek meg a szükséges papírjaik, akkor gyakrabban kerülnek a szabálytalan, kevésbé ellenőrzött szektorba. Esetleg háztartási alkalmazottként vagy au-pairként kezdenek el dolgozni.”

mondta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére