Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nő a feszültség az élelmiszerválság miatt, egyre nagyobb az esélye a polgári engedetlenségnek

888.hu

2022.09.05. 17:20

Nápolyban már elkezdődött.

 

Az év elején a Rockefeller Alapítvány elnöke, Rajiv arra figyelmeztetett, hogy „masszív élelmiszerválság” közeledik.

Az ENSZ idén nyáron azt mondta, hogy a világ „az éhínség felé menetel”, ami a polgári zavargások és a politikai erőszak megnövekedett valószínűségével jár.

 

A Verisk Maplecroft, egy brit székhelyű kockázati tanácsadó és hírszerző cég most tette közzé a polgári zavargások indexének (CUI) frissített változatát, amely hét év adatait tartalmazza, és amely szerint az elmúlt negyedévben a legtöbb ország esetében a polgári zavargások kockázata emelkedett (a cég által nyomon követett 198 országból 101-ben nőtt a polgári zavargások kockázata, míg csak 42-ben csökkent).

 

A hatás az egész világon nyilvánvaló, a növekvő megélhetési költségek miatti népi elégedetlenség a fejlett és a feltörekvő piacok utcáin egyaránt megjelenik majd, az EU-tól Sri Lankán és Perun át Kenyáig, Ecuadorig és Iránig.”

– írta a Verisk a jelentésben, hozzátéve, hogy a körülmények romlanak, mivel a tüntetések és a munkabeszüntetések gyakorisága felgyorsulhat az ősz folyamán.

 

Bár 2022 első felében már több nagyszabású, nagy nyilvánosságot kapott tüntetés is volt, a legrosszabb kétségtelenül még hátravan.”

– figyelmeztetett a cég.

 

Bosznia-Hercegovina, Svájc, Hollandia, Németország és Ukrajna mind azon államok közé tartoznak, amelyeknél a legnagyobb kockázatnövekedést prognosztizálják.”

– áll a jelentésben.

 

A polgári zavargások kockázatának negatív globális tendenciáját csak az élelmiszer- és energiaárak jelentős csökkenése állíthatja meg. A recessziós félelmek erősödnek, és az infláció 2023-ban várhatóan rosszabb lesz, mint 2022-ben.”

– közölte a Verisk.

Mindeközben

Nápolyban rezsiszámlákat égettek.

 

Ráadásul elkerülhetetlennek tűnik, hogy az Egyesült Királyságban zavargások törjenek ki amiatt, hogy az emberek a megélhetési költségek drámai emelkedése miatt nem tudják kifizetni a számláikat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Harcot hirdetett a BBC elnöke a liberális elfogultság ellen

Harcot hirdetett a BBC elnöke a liberális elfogultság ellen

Meglepő és cseppet sem mulatságos kijelentést tett a Sunday Times-nak adott interjújában Richard Sharp. A BBC elnöke elismerte, hogy a független és hiteles tájékoztatásáért agyondicsért brit műsorszolgáltató „kemény harcot folytat a liberális elfogultság ellen”, ráadásul túlságosan London-központú.

A kormánynak az ellátásbiztonságért is harcolnia kell, a Twitter felfüggesztette Kanye West fiókját

A kormánynak az ellátásbiztonságért is harcolnia kell, a Twitter felfüggesztette Kanye West fiókját

Valamint jelentős élelmiszerromlással kell szembenézniük az élelmiszerláncoknak az áramkimaradás miatt Franciaországban.

Meloni: elfogadhatatlan, hogy az emberkereskedők irányítsák a migrációt

Párizs és Berlin szigorú befogadási politikát folytat, miközben Rómának nyitást diktál a tömeges migráció előtt – jelentette ki Giorgia Meloni, Olaszország jobboldali miniszterelnöke a La Repubblica című olasz napilapnak vasárnap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére