Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincsenek pozitív véleménnyel a németek az EU járványkezeléséről

888 - MTI

2021.02.26. 12:20

A németek többsége szerint az EU rosszul teljesít az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járványa elleni védekezésben – mutatta ki egy pénteken közzétett felmérés.

 

A ZDF országos köztelevízió Politbarometer elnevezésű kutatássorozatának új mérése szerint

a német lakosság 57 százaléka elégedetlen az EU járványügyi tevékenységével.

Az adatok párthovatartozás szerinti bontása alapján a szövetségi parlament (Bundestag) összes pártjának bázisában többségi vélemény, hogy az EU nem végzi jól a munkáját.

A német szövetségi kormány és a járványos betegségekkel szembeni védekezés ügyében illetékes tartományi kormányok teljesítményének megítélése viszont enyhén pozitív, a lakosság 52 százaléka elégedett a berlini és a tartományi döntéshozók erőfeszítéseivel.

A legnagyobb arányban a legnagyobb kormányzó erő, a jobbközép CDU/CSU pártszövetség szavazói helyeslik az eddigi intézkedéseket, körükben 66 százalékos a járványügyi védekezés támogatottsága. A legnagyobb arányban kritikus csoportot a CDU/CSU-tól jobbra álló ellenzéki AfD szavazói alkotják, körükben 85 százalékos a járvány kezelésének elutasítottsága.

Az adatok azt is jelzik, hogy a lakosság többsége változást akar, 56 százalék úgy véli, hogy megérett az idő a korlátozások lazítására. Ez a nézet – 82 százalékos aránnyal – leginkább az AfD-szavazókra jellemző, de a kormánypártok, a CDU/CSU és a szociáldemokraták (SPD) bázisában is többségben vannak, akik a december közepén elrendelt országos zárlat enyhítését sürgetik.

Ugyanakkor abban az esetben, ha ismét meredeken felfelé indulna a napi új fertőződések száma, csupán 21 százalék tartaná helyesnek a korlátozások lazítását – mutatta ki a választókorú népesség körében végzett reprezentatív felmérés, amelyben február 23-ától 25-éig 1202 embert kérdeztek meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére