Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincsenek második tettesre utaló jelek az osztrák belügyminiszter szerint

888.hu

2020.11.03. 17:20

Mindaddig, amíg az értékelés nem fejeződik be, nem mondhatjuk perdöntő erővel, hány elkövető felelős a bűncselekményért – közölte kedden Bécsben Karl Nehammer.

A támadás helyszínén készült videófelvételeket elemző nyomozók bizonyítékot találtak arra, hogy „nincs jele második elkövetőnek” – mondta az osztrák belügyminiszter.

Korábban azt közölték, hogy legalább egy további elkövető elmenekült.

A merénylő, akivel a rendőrség kilenc perc alatt végzett, négy polgári személyt – két férfit és két nőt – ölt meg, 22 másikat megsebesített – közölte Nehammer. A sebesültek között van egy rendőr is, aki megpróbálta útját állni a támadónak. A rendőrt megműtötték, állapota stabil.

Michael Ludwig, Bécs polgármestere viszont keddi sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy a bécsi kórházakba szállított 24 ember közül egy meghalt, tízet elbocsátottak, tizenhármat továbbra is kezelnek, közülük háromnak válságos az állapota. Négy további súlyos sérült állapota stabilizálódott, így ők már nincsenek életveszélyben.

A támadás este nyolc óra tájban kezdődött az osztrák főváros előkelő negyedében. Egy különleges egység rendőreit vezényelték a helyszínre, akik 20 óra 9 perckor tették ártalmatlanná a támadót. A gyors beavatkozás nélkül az incidens sokkal súlyosabb lett volna – mondta a belügyminiszter.

A Kujtim Fejzulaiként azonosított, észak-macedón szülőktől Ausztriában született 20 éves elkövetőt 22 hónap börtönbüntetésre ítélték 2019 áprilisában, mert megpróbált Szíriába utazni, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam terrorszervezethez. Decemberben, a fiatalokra vonatkozó törvény értelmében, büntetésének letöltése előtt szabadult.

Nehammer az APA osztrák hírügynökségnek elmondta, hogy

Fejzulai a támadás előtt kitett egy fényképet az Instagram-oldalára, amelyen két olyan fegyverrel látható, amilyet feltehetően a támadáshoz is használt.

A hivatalosan terrorcselekménynek minősített támadás után a rendőrség tizennégy embert vett őrizetbe, és tizennyolc ingatlanban tartott házkutatást.
Kedd délután magas fokú biztonsági készültség volt érvényben Bécsben, a rendőri jelenlétet megerősítették – közölte Karl Nehammer.

A rendőrség megállapítása szerint hétfő este legalább három helyszínen voltak támadások, az egyik az osztrák főváros legnagyobb zsinagógája közelében.

A kormány háromnapos nemzeti gyászt rendelt el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére