Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs remény: feladták az argentin szellem-tengeralattjáró legénységének kimentését

Bokor Gábor

2017.12.01. 12:00

Az argentin haditengerészet egyik szóvivõje bejelentette, hogy befejezik a két hete eltûnt tengeralattjáró legénységének kimentésére irányuló kísérleteket, azonban továbbra is kutatják, merre lehet az eltûnt szerkezet.
BUENOS AIRES, 12:00

Az argentin haditengerészet egyik szóvivője bejelentette, hogy befejezik a két hete eltűnt tengeralattjáró legénységének kimentésére irányuló kísérleteket, azonban továbbra is kutatják, merre lehet az eltűnt szerkezet.

Utoljára több mint két hete, november 15-én érkezett hír a San Juanról. A szakértők szerint az eltűnt tengeralattjárónak egy hétre, legfeljebb tíz napra van készlete levegőből. Az utolsó bejelentkezés helyszínéről víz alatti robbanást is jelentettek, ami szertefoszlatta a túléléshez fűzött reményeket.

Több mint kétszer annyi nap telt el, mint amennyi alatt reményt lehetett fűzni a tengerészek megmentéséhez"

– mondta a szóvivő, aki szerint folytatják a tengeralattjáró keresését, amihez külföldi segítséget is kapnak, többek között az oroszoktól. 

Az orosz haditengerészet mentőcsapata az Islas Malvinas argentin hadihajó fedélzetén indult a helyszínre, hogy részt vegyen az eltűnt tengeralattjáró utáni kutatásban. Egyelőre annyit tudni, hogy a San Juan eltűnése előtt a kapitány az egyik akkumulátorkamrában keletkezett elektromos problémáról számolt be, ezt követően kapott parancsot arra, hogy térjen vissza a fővárostól 400 kilométerre délre lévő Mar del Plata-i támaszpontjára.

A kapitány akkor arról számolt be, hogy víz ömlött be a hajó légszívóján keresztül, miközben éppen zajlott az akkumulátorok töltése"

– közölte Enrique Balbi szóvivő.

A beáramló víz és az akkumulátor találkozása rövidzárlatot, majd tüzet okozott, ám azt még sikerült eloltani, ennyit biztosan tudni, ám hogy utána mi történt és mi lett a szerkezettel, valamint a benne utazó 44 fős legénységgel, rejtély.

A szóvivő közölte, hogy közel másfél millió négyzetmérföld óceánfeneket kutattak át radarral, de nem találták nyomát a tengeralattjárónak. A sikertelen mentésben 28 hajó, kilenc repülőgép és 4 ezer ember vett részt 18 országból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére