Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Nincs nyereség a migránsok ellátása után" - panaszkodnak Salvininek a bevándorláspárti szervezetek

888.hu

2019.03.09. 12:00

Három nagy, migránsokat támogató szövetség levéllel fordult Matteo Salvini olasz belügyminiszterhez, mivel a politikus indítványozta, hogy az állam a migránsok ellátása után fejenként járó összeget csökkentse. A szövetségek többek közt arról panaszkodnak, hogy a forráscsökkentés nyomán "elveszik a nyereségük".

Az olasz Il Gionale lap felháborodva ismerteti a három szövetség levelét Matteo Salvini belügyminiszterhez.

A Leghornopsociali, a Confcooperative és az Agci Solidarietà fordult a belügyminiszterhez. A három szervezet az észak-olaszországi, Emilia-Romangna tartománybeli (ide tartozik többek közt Bologna, Ferrara, Modena, Párma) szervezeteik kérése nyomán fordult a politikushoz. Ez a három szövetség – amelynek számos kisebb szervezet a tagja – felel a migránsokat fogadó központok üzemeltetéséért. A levél apropója pedig az, hogy a migránsok után fejenként járó 35 eurós napi összeget a kormány 20 euróra szállította le.

A három szövetség azzal érvel, hogy a csökkentés miatt csupán szállást és étkezést tudnak biztosítani a migránsoknak és ezzel elvesznek például az olyan lehetőségek, mint a nyelvtanulás.

A három szövetség úgy érvelt, hogy a döntés nyomán kevesebb lesz a nyereségük és csökkenteniük kell a migránsközpontokban dolgozók fizetését.

Salvini a csökkentést egyébként azzal indokolta, hogy a migránsok esetében olyanokra pazarolják az olasz adófizetők pénzét, akiknek a nagy része nem fog hosszú távon letelepedni Olaszországban. Jelenleg ugyanis a statisztikák szerint a menedékkérelmet benyújtók 70 százaléka nem kap menedékjogot, vagyis többnyire néhány hónap után kitoloncolnák a hatóságok. Számukra a nyelvtanulás felesleges.

Aki a migrációban hasznot látott, az mától koplalhat"

– mondta a belügyminiszter a döntés kapcsán, elítélve azokat a csoportokat és a maffiát is, amelyek profitot próbálnak szerezni a migrációból.

Mostantól a jótékonykodás megmarad az igazi önkénteseknek"

– tette hozzá.

Pazarló rendszer

A migránsokra szánt összegek csökkentése nem valami gonosz populista lépés – ahogyan az a liberális sajtóban sokszor megjelenik. Az olasz Állami Számvevőszék is jelezte a kormány felé, hogy rendkívül pazarló a rendszer. A belügyminiszter célja a további pénzpocsékolás megakadályozása volt. A törvényben pedig szerepel, hogy a csökkentett összegből is "biztosíthatóak az alapvető szolgáltatások, és az európai szabályok szerinti emberhez méltó körülmények megteremtése".

A profit azonban nem. A három szövetség éppen ezért azon gondolkodik jelenleg, hogy feladja a migránsközpontokkal kapcsolatos tevékenységeit, vagy legalábbis nem indul ezekkel kapcsolatos közbeszerzéseken.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Egyre nagyobb a probléma Mexikóban, ahol a közép-amerikai bevándorlók mellett megjelentek az afrikaiak is, akik így próbálnak meg bejutni az Egyesült Államokba.

Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

A román állam magyarellenes lépései miatt fognak tüntetni Erdélyben

Az úzvölgyi katonatemető államosításának leállítását, a sírkert eredeti állapotának helyreállítását és Hargita megye prefektusának lemondását, vagy leváltását követeli az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) azon a tüntetésen, amelyet kedd délutánra hirdetett meg Csíkszeredába, a Hargita megyei prefektusi hivatal épülete elé.

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Országunkban is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, ami számos fertőző betegséget terjeszt. A klímaváltozás következtében hazánkban nem honos állatok jelennek meg. Köszi, klímaváltozás!

Ha Brüsszel nem változtat a migrációs politikáján, sikertelen lesz

Globálisan sikertelen lesz az Európai Unió, amennyiben nem hajt végre hajtűkanyart a migrációs politikájában, ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége – jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére