Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs mi miatt aggódniuk a briteknél dolgozó magyaroknak

Bokor Gábor

2017.10.19. 06:48

Theresa May szerint a törvényesen Nagy-Britanniában élõ külföldi EU-állampolgárok a Brexit után könnyûszerrel regisztráltathatják majd magukat állandó nagy-britanniai lakosként.
LONDON, 06:48

Theresa May szerint a törvényesen Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok a Brexit után könnyűszerrel regisztráltathatják majd magukat állandó nagy-britanniai lakosként.

A brit miniszterelnök csütörtökön nyílt levélben kereste meg a Nagy-Britanniában dolgozó EU-állampolgárokat, akiknek a számát hárommillió főre becsülik.

Theresa May megígérte, hogy a brit kormány áramvonalas, digitális eljárási procedúrát dolgoz ki számukra a letelepedett státus megszerzéséhez, és e fejlesztési munka minden mozzanatába őket is szervezetten bevonja.

A brit kormány azt akarja, hogy a külföldi EU-állampolgárok családjukkal együtt Nagy-Britanniában maradjanak, mert nagyon nagyra tartja a brit gazdasághoz, a társadalmi és a kulturális élethez nyújtott hozzájárulásukat"

– írta Theresa May, majd határozottan cáfolta, hogy London az EU-val folytatott tárgyalásokon a külföldi EU-állampolgárok sorsát saját alkupozíciójának erősítésére használná.

London korábban is többször jelezte, hogy a már Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok maradását szeretné a Brexit után.

A brit kormány javaslata szerint azok, akik egy később kijelölendő határnapig már öt évet életvitelszerűen eltöltöttek Nagy-Britanniában, letelepedett jogi státusért folyamodhatnak.

Theresa May szerint a 27 országban élő brit állampolgárokat is aggasztják a brit EU-tagság megszűnése után őket érintő potenciális eljárásjogi változások.

London ezt rendszeresen felveti az EU-partnereknek a kilépési feltételekről szóló tárgyalásokon, és szoros együttműködést kíván folytatni"

– fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok, illetve az EU-országokban élő több mint egymillió brit jogosultságainak jövőbeni érvényesítéséről már karnyújtásnyira van a megállapodás az uniós partnerekkel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére