Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs meglepetés: Soros-szervezetek munkatársa támadta hazánkat

888.hu - V4NA

2021.01.06. 19:30

A Politico című lapban jelent meg egy elemzés, amelyben arra szólították fel Joe Bident, hogy csatlakozzon a Lengyelországot és Magyarországot megbüntetni akaró erőkhöz. A cikk szerzője, Daniel Benjamin Soros György amerikai tőzsdespekuláns hálózatának része.

Joe Biden megválasztott amerikai elnök még a kampánya során, egy pennsylvaniai lakossági fórumon beszélt Lengyelországról és Magyarországról. A volt alelnök totalitárius rezsimekről elmélkedett megszólalásában. A Politico című nemzetközi lapban most megjelent egy elemzés, amelyben a szerző arra kéri Joe Bident, hogy avatkozzon be az európai politikába, és támogassa azokat az erőket, amelyek Lengyelország és Magyarország megbüntetését akarják elérni.

A cikket egy bizonyos Daniel Benjamin jegyzi, aki a berlini American Academy elnöke, korábban pedig az Obama- és a Clinton-adminisztrációban is tisztségviselő volt. Egyértelmű tehát, hogy Benjamin a Demokrata Párttal szimpatizál, de több szállal is kötődik Soros György hálózatához – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Mielőtt Benjamint kinevezték volna az American Academy élére, a Brookings Institution külpolitikai tanulmányok osztályának vezető munkatársa volt.

A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) honlapja szerint a Brookings Institution komoly pénzügyi támogatást kapott az OSF-től:

  • 2016-ban közel 300 ezer dollárt,
  • 2017-ben 225 ezer dollárt.

A Brookings Institution már 2019-ben közzétett egy hosszú elemzést, amelyben az „illiberális államokat” vizsgálták. Ebben az elemzésben még tanácsokat is adtak, szerintük az Egyesült Államoknak meg kellene büntetnie Magyarországot, amiért szerintük elüldözték Soros György magánegyetemét, a CEU-t. Lengyelország esetében pedig az írták, hogy az ottani amerikai nagykövetség nyilvánosan szólaljon fel a lengyel kormány többek között migránsellenes megnyilvánulásai ellen.

Emellett Daniel Benjamin a Center for Strategic and International Studies nevű szervezetnél is vezető munkatárs volt. A Soros-alapítvány honlapja szerint a központ

  • 2017-ben 175 ezer dollárt,
  • 2018-ban 208 ezer dollárt kapott a szervezettől.

Center for Strategic and International Studies is foglalkozott Magyarországgal és Lengyelországgal. Az egyik elemzésükben például az szerepel, hogy előbbiben szerintük a demokrácia majdnem leépült.

Varga Judit magyar igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán reagált Daniel Benjamin írására.

Még komikusnak is nevezhetnénk, hogy a sajtó az amerikai erő bevetését javasolja európai országokkal szemben. De azt is tudjuk, hogy sajnos a legtöbb politikus retteg a nemzetközi liberális média erejétől, és inkább követik az elvárásaikat, ha népszerűek akarnak maradni a nemzetközi politikában. A magyar emberek mindig megvédik a magyar demokráciát a külföldi csapásokkal szemben, ez most is így lesz!”

– fogalmazott a miniszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére