Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nigel Farage: Merkelnek vége

Vincze Viktor Attila

2018.06.22. 13:30

Nigel Farage szerint Angela Merkel pályafutásának vége. A brit politikus szerint a német kancellárasszony bukását a saját elhibázott migrációs politikája okozta.

A Brexitet, a britek EU-ból történő kilépését kezdeményező brit politikus, az amerikai Fox News hírcsatornának adott szokásos heti interjújában az Angela Merkel és Horst Seehofer között a migránsok miatt kialakult német belpolitikai válsággal kapcsolatban úgy vélte, hogy az valójában annak a jele, hogy a kancellár elkerülhetetlenül megbukott.

A szokásához híven rendkívül szókimondó stílusban megnyilatkozó Farage szerint a bukásáért Merkel csakis saját magát, mégpedig a saját "idióta" migrációs politikáját okolhatja. 

Õ volt a legerősebb európai vezető, aki több, mint egy évtizeden át hatalmon volt. Õ volt a vezető alakja, nemcsak Németországnak, hanem az egész Európai Uniónak. De egyetlen egy döntéssel lerombolta a hitelességét és a karrierjét is. Azzal a döntéssel, ami a modern kor nyugati vezetői által eddig meghozott legrosszabb döntés volt, amely szerint annyian jöhetnek a migránsok az EU-ba, ahányan csak akarnak"

- mondta Farage, aki szerint Merkelnek a bevándorlókat korlátlanul beengedő politikája miatt érte el az AfD a 20 százalékos támogatottságot a német szavazók körében. 

A brit politikus emlékeztetett arra is, hogy a migráció miatt következett be a Brexit, azaz a britek kilépése az EU-ból, illetve legutoljára az új olasz kormány is emiatt a probléma miatt emelkedett hatalomra.

Nigel Farage szerint most pedig Angela Merkelen van a sor, hogy befejezze politikai pályafutását a bevándorlás és a migránsok miatt:

Merkelnek két hete van, hogy rávegye az Európai Uniót egy új irányra.  Az viszont elég valószínűtlennek tűnik, hogy ő -   aki személy szerint kinyitotta az EU kapuit a migránsok előtt - képes lenne a kemény fellépés mellett dönteni. Úgyhogy neki vége van."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére