Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

New York demokrata szenátorai bocsánatot kértek, amiért a klímaváltozást 9/11-hez hasonlították

888.hu

2022.03.10. 16:00

Aztán azt mondták, nem látták, mi van a transzparensen, amit a kezükben fogtak. (Egyikük fel is olvasta a szövegét.)

 

Rachel May syracuse-i szenátor és Robert Jackson New York-i szenátor kritikák tömkelegét váltotta ki kedden, amikor egy olyan transzparenssel pózoltak, amelyen a Világkereskedelmi Központ felé tartó repülőgépen a Klímaváltozás felirat szerepel.

A Fox New York szerint a szenátorok az állam fővárosán kívül, Albanyban azon támogatóknak kampányoltak így, akik 15 milliárd dollárt akarnak beépíteni a költségvetésbe „az éghajlati igazságosság érdekében”.

Az állam szenátorairól készült fényképeket hevesen elítélték a republikánusok.

 

„A 9/11 ábrázolásának ilyen szégyenletes használata minden New York-i lakost sért. Kollégáim szörnyű támadást hajtanak végre nemzetünk ellen politikai programjuk előmozdítására. [A demokratáknak] el kell ítélniük ezt az undorító bemutatót” – írta Twitteren Rob Ortt, a szenátus republikánus vezetője.

Soha nem szabad összekeverniük szeptember 11-ét az éghajlatváltozással, vagy bármilyen kérdéssel”

– mondta Ortt a Fox New York-nak.

Jackson azonnal bocsánatot kért Twitter-fiókjában, és azt állította, hogy nem tudta, mi szerepel a transzparensen (amit éppen a kezében tartott).

„Nem jegyeztem meg a műalkotás részleteit, és soha nem támogatnék semmi olyat, ami legyalázza mindazok emlékét, akiket szeptember 11-e érintett. Az ábrázolt alkotás hibás, és teljes mértékben visszautasítom” – mondta a Twitteren.

„Mint NYC-ben élő, akire személyesen is hatással vannak annak a szörnyű napnak az eseményei, őszintén bocsánatot kérek mindenkitől, akit esetleg megzavarhat a tetteim téves jellemzésére irányuló politikai trükk” – folytatta.

 

May megismételte Jackson véleményét, mondván, hogy „számos fotón pózolt aktivistákkal, és nem látta a tábla tartalmát”.

 

Míg Jackson azt állítja, hogy soha nem látta a transzparenst, a Fox New York-tól kapott felvételek mást mutattak. Egy ponton Jackson meg is ismételte a transzparens szavait.

„Az eseményről készült képek azt mutatják, hogy Jackson a tömeghez fordult, és a transzparens ki volt téve a háta mögött” – jegyezte meg a Fox.

Miután azonban Jackson e-mailben elküldte nyilatkozatát, a Fox 5 News egy videóra lett figyelmes, amelyen Jackson közvetlenül a transzparensre néz, kezében egy megafonnal, és a rajta lévő szavakat ismételgeti.

 

A New York Renews éghajlatváltozással foglalkozó szervezet eredetileg Twitteren és Facebookon tett közzé egy videót a transzparensről, de később eltávolította.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére