Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nevet változtat az Igazi Csíki Sör

888.hu

2017.02.07. 21:48

A csíkszentsimoni sörmanufaktúrában kedden este elkezdték tölteni a Igazi Tiltott Sört - tudta meg a Magyar Idõk.

A jól azonosítható címkétől Lénárd András tulajdonos azt reméli, hogy a sörfajta kedvelői különösebb törés és bizonytalankodás nélkül elfogadják, annál is inkább, mivel a sör a korábbi kedvenc, az Igazi Csíki Sör receptje alapján készül.

Mint ismeretes, a marosvásárhelyi táblabíróság január 27-én jogerős ítéletben tiltotta be az Igazi Csíki Sör romániai gyártását, tárolását és forgalmazását. Azt is elrendelte, hogy harminc napon belül meg kell semmisíteni valamennyi, a termék forgalmazásában használt, márkanévvel ellátott eszközt.

Az ítélet a Heineken cég által 2012-ben indított per romániai végállomása, a multinacionális vállalat arra hivatkozott, hogy az Igazi Csíki Sör összetéveszthető a Heineken Ciuc Premium nevű sörmárkájával. Az uniós szabványügyi fórum, a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal ugyan elutasította a Heineken kérelmét, és kimondta, hogy nem összetéveszthető az Igazi Csíki Sör és a Heineken Ciuc Premium nevű söre, a határozatot a romániai jogi fórum nem vette figyelembe.

A 2016-os Székely Fesztivál alkalmával Magyarországon is bemutatkozó sörmárka betiltása nagy érzelmi viharokat kavart, több politikus és közéleti fórum is a Heineken-termékek bojkottálására szólított fel.

Lénárd András továbbra is időleges megoldásnak tekinti a névváltást, a cég ugyanis európai jogi fórumokon kívánja bebizonyítani a romániai döntés megalapozatlanságát, és visszaszerezni az Igazi Csíki Sör márkanevet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére