Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Név nélküli bankkártyák bukkantak fel a migránsoknál a Balkánon

888.hu

2018.11.03. 19:00

Úgy tûnik, hogy sikerrel járt az ENSZ Menekültügyi Fõbiztosságának (UNHCR) és az Európai Uniónak az a programja, amely célul tûzte ki, hogy több pénzt jutassanak a migránsoknak. A szlovén médiában jelentek meg azok a hírek, amelyek szerint egyre több migráns bukkan fel a balkánon névtelen, UNHCR-es Mastercarddal.

Úgy tűnik, hogy sikerrel járt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) és az Európai Uniónak az a programja, amely célul tűzte ki, hogy több pénzt jutassanak a migránsoknak. A szlovén médiában jelentek meg azok a hírek, amelyek szerint egyre több migráns bukkan fel a balkánon névtelen, UNHCR-es Mastercarddal.

Az ügyről a szlovén Nova24TV számolt be – írja az Origo.

Még 2017. júliusában derült ki, hogy az ENSZ és az EU közös programba fog, hogy a menekültek és migránsok több pénzhez juthassanak hozzá. Akkor az unió 209 millió eurót ajánlott fel Görögországnak, ezt a pénzt pedig migránsok elszállásolására, valamint bankkártyán kapták volna meg – írtuk az akkori tervekről.

Merkel felelőtlen politikájából és Soros György szervezeteinek ténykedéséből következően több tízezer migráns torlódott fel Görögországban. Akkor még mintegy 62 ezer illegális bevándorlóról tudtunk. Jelenleg úgy tűnik, hogy a migránsoknak ingyenpénzt juttató terv sikerrel járt, egyre több illegális bevándorló bukkan fel a Balkánon ezekkel a Mastercard kártyákkal a zsebükben.

A névtelen bankkártyák története azonban sokak számára ismeretlen volt, így az Origo által szemlézett cikkben megszólaló rendőrtiszt sem tudta pontosan, hogy miért van az, hogy néhány migráns láthatóan nagyon rossz állapotban van, sokakon viszont "új cipő, új ruha van, és drága okostelefonjaik vannak".

A Görögországban osztogatott névtelen bankkártyákról szóló hivatalos tájékoztatót itt lehet megtekinteni. A bankkártyákon részben az EU-s adófizetők pénze van és igen könnyű hozzájutniuk a migránsoknak.

A bankkártya kibocsátásának nincs semmilyen különös feltétele, csak annyi, hogy 

  • 2015. január elseje után érkezzen az illető Görögországba;
  • a bevándorlónak regisztrálnia kell magát a görög hatóságoknál, vagy az EU fenti Főigazgatóságánál mint menedékkérő, tehát nem is kell hozzá menekült státusz sem;
  • nagykorú kell, hogy legyen a kérelmező;
  • és nem állhat alkalmazásban sehol, nem lehet jövedelme.

Ennyi és máris jöhet az ingyenpénzt biztosító bankkártya – írja az Origo. A pénz egészen addig érkezik a kártyára, ameddig hivatalos forrásból érkező jövedelemmel nem rendelkeznek a kártyát igénylő migránsok.

A hivatalos adatokból az látszik, hogy a program elindulása óta 83 792 magánszemély jutott Brüsszel és a négy másik szervezet által biztosított ingyen pénzhez. Összesen pedig 57,6 millió eurót (18 milliárd forintot) tervezetett kiosztani a migránsoknak az ingyen kártyával csak 2017-ben az EU.

A kártyákat a program szerint csak Görögországban tudják használni a migránsok, ám azt készpénzért el is adhatják, így készpénzhez jutva folytatni tudják útjukat az Európai Unió belső területei felé.

A programban Soros György pénze is felbukkan, igaz, a legnagyobb költségeket az uniós adófizetők állják. A milliárdos által bőkezűen szponzorált International Rescue Comittee is részt vesz a programban. Emellett a bankkártyás pénzosztásra létrehozott The Greece Cash Alliance (GCA) részt vesz az agg agitátor Humanity Ventures elnevezésű partnerségi programjában. A milliárdos globálisan 500 millió dollárt különített el a programban, amely a hivatalos kommunikáció szerint migránsok helyzetén, lehetőségein szeretne javítani – adta hírül a Mastercard a hivatalos oldalán.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Isten éltessen, Magyarország! | Képgaléria

Isten éltessen, Magyarország! | Képgaléria

Így nézte Budapest az augusztus 20-i tüzijátékot.

Így ünnepelte Orbán Viktor Magyarország születésnapját | KÉP

A miniszterelnök a Facebookon osztott meg egy, a Szent István Bazilikánál készült fényképet.

A németek harmada szerint a migráció a legnagyobb problémája az országnak

Keleten a migrációt, nyugaton a klímaváltozást tartják a legnagyobb bajnak a németek.

Tudtad-e, hogy: A munkafüggő éppúgy szétverheti a családját, mint egy alkoholista

Tudtad-e, hogy: A munkafüggő éppúgy szétverheti a családját, mint egy alkoholista

Aki viszont élt már együtt alkoholistával, százszor inkább egy munkafüggőt választana.

Szegeden is összeállt a horrorkoalíció: a teljes ellenzék Botka Lászlót támogatja

Szegeden is összeállt a horrorkoalíció: a teljes ellenzék Botka Lászlót támogatja

A Momentum, a DK, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd is felsorakozott az MSZP-s polgármester mögött.

Újabb színmagyar falut büntettek meg a románok, amiért magyarul jelenik meg a helyi közlöny

A román hatóságok azért marasztalták el a magyar községet, mert a lakóikat az anyanyelvükön tájékoztatták.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére