Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Netanjahu: Izrael védelmét is rögzíteni kell a Szíriai rendezésben

888.hu

2016.02.28. 14:18

Az izraeli kormányfõ szerint a szíriai rendezésnek tartalmaznia kell Irán Izrael elleni, Szíria földjérõl induló agressziójának megszüntetését.
JERUZSÁLEM, 14:18

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő országa védelmi érdekeit is érvényesítené a Szíriai polgárháború lezárását szolgáló rendezésben.

A kormány szokásos vasárnapi üléséről beszámoló híradások szerint a megbeszélés kezdetén a kormányfő kijelentette, hogy Izrael üdvözli a stabil, hosszú távú és valódi szíriai tűzszünet elérése érdekében tett erőfeszítéseket.

Netanjahu ugyanakkor hozzátette:

minden szíriai rendezésnek tartalmaznia kell Irán Izrael elleni, Szíria földjéről induló agressziójának megszüntetését".

Egy nappal a törékeny szíriai ideiglenes tűzszünet életbe lépte után az izraeli kormányfő hangsúlyozta, hogy nem fogadja el sem Libanon Szíriából történő fejlett fegyverekkel való ellátását, sem azt, hogy "a terror frontját hozzák létre a Golán-fennsíkon", amelynek nyugati részét Izrael az 1967-es háborúban foglalta el Szíriától.

Külföldi lapértesülések szerint a szíriai polgárháború öt éve alatt Izrael többször is légicsapást hajtott végre szíriai területen olyan, Bassár al-Aszad oldalán harcoló libanoni síita Hezbollah egységek ellen, amelyek fejlett harci eszközöket próbáltak Szíriából Libanonba juttatni.

Ezeket a támadásokat az izraeli illetékesek hivatalosan nem ismerték el, de nem is cáfolták, miközben számos alkalommal hangsúlyozták, hogy Jeruzsálem nem tűri el a Hezbollah felfegyverzését fejlett, elsősorban iráni harci eszközökkel. Netanjahu vasárnap elhangzott szavai ennek a politikának a folytatását ígérik.
 

Közben a szíriai rendezés komoly megpróbáltatásoknak van kitéve, ugyanis a szombaton életbe lépett szíriai tűzszünet ellenére vasárnap az északnyugat-szíriai Aleppó tartomány hat városában hajtottak végre légi támadásokat harci repülők.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére