Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Netanjahu: Gázában korántsem békések a tüntetések

Forisek Ádám

2018.06.07. 06:45

Benjámin Netanjahu szerdán Londonban Theresa May brit kormányfõvel tárgyalt, ahol többek között megemlékezett a Gázai övezetben folyó tüntetésekrõl.
LONDON, 06:45

Benjámin Netanjahu szerdán Londonban Theresa May brit kormányfővel tárgyalt, ahol többek között megemlékezett a Gázai övezetben folyó tüntetésekről.

Netanjahut szerda este munkavacsorán fogadta Boris Johnson brit külügyminiszter is, aki a tárca szóvivőjének tájékoztatása szerint kijelentette: Izraelnek átlátható és független vizsgálatot kell indítania, miután a demonstrációkat kísérő összecsapásokban több mint 120 palesztin meghalt, több mint 10 ezer megsérült, közülük hozzávetőleg négyezren éles lövedékektől.

Netanjahu a gázai demonstrációkról azt mondta: a tiltakozókat az övezetet irányító radikális iszlamista palesztin szervezet, a Hamász "fizeti és kényszeríti" arra, hogy próbáljanak áttörni a határon, és izraelieket gyilkoljanak meg.

Ez nem erőszakmentes tiltakozás, hanem annak épp az ellenkezője"

– mondta az izraeli miniszterelnök. Hozzátette: a probléma valós gyökere az, hogy a Hamász alapvető célja Izrael megsemmisítése.

Johnson szerint London szilárdan elkötelezett az Izrael és a majdani palesztin állam együttes létezését biztosító kétállami megoldás mellett, mivel megítélése szerint ez a legjobb módja a béke és a stabilitás megteremtésének a térségben.

A brit külügyminiszter megerősítette Netanjahuval tartott találkozóján azt is, hogy Nagy-Britannia – Németországgal és Franciaországgal együtt – szilárdan hisz abban, hogy az iráni nukleáris fejlesztési program korlátozásáról kötött többhatalmi megállapodással teremthető meg a régió biztonságos jövője.

Netanjahu jelenlegi európai körútján – amelynek során Berlinben és Párizsban is járt – a brit sajtó szerint mindenekelőtt arra próbálta rávenni a legnagyobb európai országok vezetőit, hogy az Egyesült Államokhoz hasonlóan ők is vonuljanak ki az iráni megállapodásból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére