Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Netanjahu: az önvédelem vezérli Izraelt

Sümeghi Lóránt

2018.05.14. 19:31

Az önvédelem vezérelte Izraelt a Gázai övezet határán végrehajtott mûveletei során - jelentette ki Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök.
JERUZSÁLEM, 19:31

Az önvédelem vezérelte Izraelt a Gázai övezet határán végrehajtott műveletei során — jelentette ki Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, miután a hétfői tömegtüntetéseken több tucat palesztin vesztette életét a térségben az izraeli katonákkal történt összecsapásokban.

"Minden országnak kötelessége megvédeni a határait" — írta Netanjahu a Twitteren.

"A Hamász terrorszervezet kinyilvánított szándéka elpusztítani Izraelt, és emberek ezreit küldi a határhoz, hogy áttörjék a határkerítést céljuk elérése érdekében. Továbbra is határozottan fogunk fellépni, hogy megvédjük a szuverenitásunkat és a polgárainkat" — fogalmazott az izraeli kormányfő.

Korábban megírtuk, a legfrissebb hírek szerint 52 palesztin vesztette életét és 1200-an sérültek meg a Gázai övezet határánál kirobbant összecsapásokban hétfőn. Az izraeli 10-es televízió szakértője szerint az izraeli hadseregben egyrészt attól a forgatókönyvtől tartanak, hogy a fiatal fegyvertelen gázaiakat maguk előtt tolva a tömegek áttörik a határkerítést, és nyomukban a Hamász fegyveresei behatolnak izraeli területre, másrészt attól, hogy gyors kitöréssel túszul ejtenek izraeli katonákat a határ túloldaláról.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére