Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Netanjahu a migránsok miatt tett keresztbe az ENSZ-nek

Pörge Béla

2018.04.03. 07:13

Az izraeli miniszterelnök hétfõn késõ este bejelentette, hogy felfüggeszti az ENSZ Menekültügyi Fõbiztosságával alig néhány órával korábban megkötött megállapodásának végrehajtását, mert felül akarja azt vizsgálni, mindenekelõtt tárgyalni akar annak a dél-tel-avivi városrésznek a lakosaival, ahol jelentõs számú migráns él.
JERUZSÁLEM, 7:13

Az izraeli miniszterelnök hétfőn késő este bejelentette, hogy felfüggeszti az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával alig néhány órával korábban megkötött megállapodásának végrehajtását, mert felül akarja azt vizsgálni, mindenekelőtt tárgyalni akar annak a dél-tel-avivi városrésznek a lakosaival, ahol jelentős számú migráns él.

Az izraeli miniszterelnök azt a hétfői megegyezést mondta vissza, mely szerint nyugat-európai országokba küldtek volna több ezer migránst — írja az MTI.

Izraelben hétfőn korábban hivatalosan bejelentették: a kormány letett arról a tervéről, hogy visszatoloncoljon több tízezer afrikai illegális bevándorlót, és megállapodott az ENSZ-szel, hogy közülük több mint 16 ezret nyugati országok fognak átvenni. A megállapodás szerint átadandó migránsokon felül további mintegy 16 ezer afrikai bevándorló, akik közül sokan menedékjogért folyamodtak, oltalmazotti státuszt kap, és engedélyezik nekik, hogy még legalább öt évig Izraelben maradjanak.

Az UNHCR soha nem közölte, hogy mely nyugati országok vennék át a 16 ezer afrikai migránst, de Netanjahu a megállapodás televíziós bejelentésében azt mondta: Kanada, Olaszország és Németország volna hajlandó befogadni őket. Olaszország és Németország azóta közölte, hogy nem kötött semmilyen hasonló megállapodást, Kanada pedig azt: van egy megállapodása az izraeli hatóságokkal arról, hogy Izrael felfüggeszti azoknak a kitoloncolását, akik korábban bevándorlási kérelemmel fordultak Kanadához, és kérelmük elbírálás alatt van.

Az ENSZ-szel kötött megállapodás bejelentése után Netanjahut ostromolták a hagyományos és a közösségi médiában, hogy mondja vissza az egyezséget.

Figyelek az önök szavára, különösen a dél-tel-aviviakéra"

— írta Netanjahu a Facebookon, hozzátéve, hogy kedden tervezi találkozóját a lakosokkal.

Izrael egy biztonságos fekete-afrikai országba küldte volna a migránsokat. Netanjahu késő esti Facebook-bejegyzésében azt állította: Ruanda kész volt fogadni a migránsokat, de az utóbbi pár hétben meghajolt az Új Izraeli Alap nevű, Soros Györgyhöz köthető liberális jogvédő csoport és az Európai Unió egyes elemeinek óriási nyomása alatt, és elállt ettől.

Ezért kellett Izraelnek elfogadnia a megállapodást az UNHCR-rel, amely a lehető legjobb kompromisszumos megoldás volt"

— magyarázta.

A megállapodást Izrael hétfőn késő este függesztette fel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére