Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

Horváth József György

2016.04.01. 11:38

Ezt olvassuk mi.

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

„Semmi megértés nem mutatkozik Németországban az iránt,  hogy az USA hadat üzent Oroszországnak” címmel a gazdasági-politikai portál regionális német lapokat idéz, amelyek felháborodással reagálnak Washington provokatív lépésére,  hogy csapatokat állomásoztasson rotációs alapon a kelet-európai térségben. Nem Oroszország katonai támadásának veszélyéről van szó, hanem sokkal inkább arról, hogy a fegyverkezési témát melegen tartsák, mert az amerikai fegyveripar piacok után néz a globális versenyben. Több lap kontraproduktívnak nevezi az amerikai bejelentést és arra a veszélyre figyelmeztet, hogy az akár az önbeteljesítő jóslat szerepét is betöltheti. Semmi nem jelzi, hogy Oroszország a NATO-t fenyegetné. Ha pedig az orosz csapatok valóban megindulnának, a 250 amerikai páncélos és 4500 katona messze nem jelentene komoly akadályt számukra.


Erdogan török elnök washingtoni beszéde előtt testőrei randalíroztak: kurd tüntetőket és újságírókat támadtak meg. Az amerikai rendőrségnek némi idejébe került, hogy a helyzeten úrrá legyen. Erdogan biztonsági konferencián vett részt az amerikai fővárosban.


A német munkaügyi hivatal márciusi jelentése szerint az országban 2,8 millió munkanélküli van, és a munkanélküliségi arány valamivel, 6,5 %-ra csökkent. Csakhogy ebbe nem számolnak majdnem 800 ezer munkakeresőt. Szintén hiányzanak a hivatalos statisztikából a betegszabadságon vagy továbbképzésen lévők is.

SPUTNIK

Katonákkal, páncélosokkal és nehéz harci felszereléssel akarja megerősíteni az USA katonai jelenlétét Európa keleti felében, nyilatkozott Alexander Neu, a német parlament védelmi bizottságának baloldali (die Linke) pártjának tagja az orosz hírügynökségnek. Feltette a kérdést, ha  Oroszország annyira veszélyesen agresszív, miért várnak a csapatállomásoztatással 2017 februárjáig?  Neu hangsúlyozta, egyszerűen szégyenteljes, hogy a német pártok, a zöldeket is beleértve, milyen szolgaian viselkednek az ügyben. „A CDU és az SPD mindent helyes, amit az USA mond. A külügyminisztériumban pedig csak az dolgozhat, aki derék tarnszatlantista”, nyilatkozta.


A Sputnik hírügynökség úgy döntött, hogy miután Lettországban jogellenesen letiltották .lv (Lettország) kiterjesztésű lett nyelvű portálját, azt újraindítja .com kiterjesztéssel.

POLITICO

Az amerikai hírportál európai kiadásának reggeli kör-emailjében gúnyosan azt írja: „a világ két legnagyobb demokráciája képtelen összehozni egy rövid sajtótájékoztatót”, ugyanis az EU-India csúcs után India nem akart egy olyan sajtókonferenciát, ahol az újságírók kérdéseket tesznek fel. És így nem is tartottak. A csúcson egyébként nem sikerült létrehozni a remélt G5 megállapodást.


Szintén a köremailben olvasható, hogy holnap, szombaton, a brüsszeli Molenbeekben a szélsőjobboldali „Génération identitaire” (Azonosságtudatos Nemzedék) vonul fel annak ellenére, hogy demonstrációjukat a /többségükben muzulmánok lakta/ molenbeeki hatóságok megtiltották. Az ENAR-t, a Rasszizmus Elleni Európai Hálózatot „erősen aggasztja”, hogy „az ilyen eseményeket a rendőrség támogatja”.

THE NEW YORK TIMES

Belgium legnagyobb rendőrszakszervezetének vezetője tegnap arra figyelmeztetett, hogy súlyos biztonsági problémák vannak a brüsszeli reptéren, úgy mint rendszerszintű biztonsági hiányosságok, bürokratikus hozzá nem értés és priuszos poggyászkezelők, nyilatkozott a 22 ezer belga rendőrt tömörítő szakszervezet feje a vezető amerikai lapnak. A reptérnek 87 ezer /nem elírás/ alkalmazottja van.

JTA

A brüsszeli terrortámadás után a belga belügyminisztérium válságkezelő központja egy betelefonálónak azt mondta, hogy „Izrael nem létezik, és annak a neve Palesztina”. A betelefonáló két sérült Izraelbe szállításának lehetőségéről kérdezett. Zsidó szervezetek hatalmas felháborodása után a Zaharia keresztnevű telefonost elbocsájtották állásából, jelenti a zsidó hírügynökség.

DEUTSCHLAND RADIO

Dalos György íróval beszélgetett a német közszolgálati rádió kulturális adója az elhunyt irodalmi Nobel-díjas Kertész Imréről. A beszéd ismertetése „Ambivalens viszony Magyarországhoz” címmel jelent meg. Dalos azt mondta, Kertész a végén belefáradt a csatározásokba, és ezért udvariasan viselkedett a magyar kormánnyal. Mint a 19. és 20. század  minden nagy írójának, neki is ambivalens viszonya volt Magyarországgal, mondta, hozzátéve: „Azt hiszem, valamennyien szerették és ugyanakkor gyűlölték Magyarországot. És ezt a kettősséget tette magáévá Kertész is”.

ALTERNET 

A népszerű amerikai hírportál beszámol egy jeruzsálemi konferenciáról, ahol az Izrael szankcionálását sürgető BDS mozgalom elleni harcról volt szó. Ott Izrael Kac (Israel Katz) közlekedésügyi miniszter „a BDS vezetésének összpontosított civil likvidálására” szólított fel.

NEUE ZÜRCHER ZEITUNG

Azt már megszokhatták a világ legdrágább városában a vendéglőkbe járók, írja a vezető svájci lap, hogy csapvízért újabban néhány frankot is elkérnek egyes éttermekben. Szintén egyes vendéglőkben külön felszámolnak felárat, ha valaki csak előételt fogyaszt. De most a Gastro Zürich-City egy belső felhasználású, a laphoz eljutott levelében arra tesz javaslatot, hogy a jövőben a zürichi vendéglők a só és bors használatát külön felszámolják.

THE LANCET

A vezető brit orvosi szaklap egy friss, globális tanulmányt ismertetett, amely szerint a világon a legkevésbé a svájci nők és a boszniai férfiak vannak elhízva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére