Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

Nagy Gábor

2016.11.30. 10:28

Ezt olvassuk mi.

650 000 ember az ostromlott iraki Moszul lakosságának fele víz nélkül maradt azt követően, hogy az iraki erők és az Iszlám Állam között dúló harcban eltalálták a várost vízzel ellátó távvezetéket – jelenti a katari tévé helyszínen tartózkodó tudósítója. Elmondták neki, kutakból nyert sós vizet kell forralniuk és a helyzet annyira tarthatatlanná vált, hogy menekültáradat indulhat el.


Hollandiában az embereknek mind inkább elegük van a fősodratú média hazudozásaiból. Az alternatív hírforrások, mint a GeenStijl és rádióadója, a PowNed, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Már a holland közszolgálati tévécsatornákon helyet kaptak. Ebben Hollandia egyedülálló a nyugati világban, ugyanis ha ott egy adó bizonyítani tudja, hogy a holland közönség adott szegmensét szolgálja, annak adásidőt kell biztosítani.

Az orosz vészhelyzetekért felelős minisztérium mobilkórházat szállít és orvosokat küld az ostromlott szíriai Aleppó városába.

A német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (német belföldi hírszerzés) saját soraiban iszlám vakondra lelt. A figura az interneten álnéven iszlamista szövegeket propagált és szolgálati titkokat árult el, közölte a hivatal egyik szóvivője. A düsseldorfi ügyészség szerint az embert idén áprilisban állították munkába, hogy megfigyelje a németországi iszlamista fejleményeket.

Tegnap a bécsi Mariahilfestrasse forgalmát is megbénító szélsőbalosok és kommunisták tüntettek üvöltözve Norbert Hofer ellen ezt skandálva: „A menekültek maradnak – Hofert elzavarni!”. Az osztrák lap idéz egy boltost, aki azt mondta, „a demoturisták” (demonstráló turisták) káoszt teremtenek már a szombatra tervezett antifasiszta ballib „F*ck Hofer” tüntetésük előtt. Mások elmondták a véleményüket, hogy a csőcslék csődülete sok kárt okoz saját emberük, a liberális Van der Bellen esélyének a vasárnapi elnökválasztáson.

A globalizáció hajtja a választókat a jobboldal felé címmel jelenti a német hírtévé az ítéletet, amely az EU országaiban a Bertelsmann Alapítvány által végzett felmérés most közzétett eredményeiből vonható le.

Robert Schillar közgazdasági Nobel-díjas, a Yale Egyetem tanára vizsgálta annak okát, hogy az emberek miért térnek vissza a nacionalizmushoz és a protekcionizmushoz. Válasza: a növekvő egyenlőtlenség és az elitekkel szembeni bizalmatlanság.

Jimmy Carter volt amerikai elnök felszólította az Obama-kormányt, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsánál szorgalmazzon egy olyan határozatot, amely az izraeli-palesztin konfliktus megoldásának paramétereit fektetik le. A határozatnak meg kell erősítenie mindenfajta izraeli település törvénytelenségét az 1967-es határokon túl. Kijelentette: „életem legfontosabb külpolitikai célja az volt, hogy a béke terjesztését segítsem Izraelnek és szomszédainak.”


Az anglo-amerikai rend vége címmel Ian Buruma (a transzatlanti világ és globális rend közismert támogatója) eposz méretű cikkben siratja a Pax Americana korszakának végét. Címkék: II. világháború, Churchill, fasizmus, nácizmus, Trump (fúj, mert neki George Soros, Janet Yellen és Lloyd Blankfein ellenségképek), Farage, IMF, NATO, Hitler, Bob Dylan, „Németországból Angliába menekült felmenőim”, amerikai álom, hidegháború, Brexit, Marine Le Pen, populista autokraták már Lengyelországban és Magyarországon (és jaj, te aljas demokrácia, hogy megengeded a rohadtak előretörését).

Bruno Kahl, a német hírszerzés főnöke attól óvott, hogy Oroszország kibertámadásokkal boríthatja fel a jövő évi német választásokat. Európa a Kreml fókuszában áll, de különösen Németország – mondta. Októberben – tette hozzá a brit kormányszócső – az Egyesült Államok vádolta hivatalosan Oroszországot, hogy beavatkozik az elnökválasztásokba.

A svéd lap kiderítette: Stefan Löfven svéd miniszterelnök a november 8-i amerikai elnökválasztás előtt két levelet fogalmazott meg. Az egyiket Hillary Clintonnak címezte, a másikat Donald Trumpnak, mindkettőnek gratulálva győzelmükhöz. A svéd titoktartási törvény miatt a Trumpnak küldött levél teljes tartalmát nem kellett nyilvánosságra hozni, de az a lap birtokába jutott. A két levél között jelentős különbség volt. A Trumpnak írt levélből hiányzik az „örömmel” szó a gratulációból. A Clintonnak szánt levelében viszont „mérföldkőnek” nevezi a győzelmét azért, mert vele első ízben kerül nő a Fehér Házba.

A dél-afrikai hírportál egy országos jelentésről tudósít, amely szerint a Johannesburg melletti, (feketék lakta) Diepsloot férfi lakóinak 56 %-a az elmúlt esztendőben nőt megerőszakolt vagy megvert.

Egyre több pedofil zsidó érkezik Izraelbe azért, hogy elmeneküljön az országuk törvényei elől.

Az amerikai „fekete pénteken” az FBI rekordszámú fegyvervásárlással kapcsolatos háttérvizsgálatot végzett. Az engedéllyel rendelkező fegyverkereskedők 185 713 háttérellenőrzést indítottak meg. Ez négyszázzal volt több, mint amit az FBI tavaly végzett a fekete pénteken.

Miért osztja Justin Trudeau édesapjának olyan gyilkos kommunista despoták iránti szeretetét, mint Castro? címmel Terence Corcoran, a kanadai lap vezető publicistája terjedelmes esszében mutatja be a párhuzamot Pierre-Elliot Trudeau korábbi miniszterelnöknek a  sztálini Oroszország és a maoista Kína iránt mutatott „rajongását”, és a mostani, szintén liberális miniszterelnök fia felháborítóan dicsérő szavait Castro halálával. Az apa, amikor Maóval találkozott, „a század egyik legnagyobb emberének” nevezte. Mao miatt 38 millió kínai halt meg. (A kanadai médiumuk tegnap közölték, Trudeau lemondta részvételét Castro temetésén.) 

A Geert Wilders vezette szélsőjobboldali, bevándorlásellenes holland Szabadságpárt lenne a parlamentben a legnagyobb párt és megverné a kormányzó konzervatív liberálisokat, ha ma tartanák a választásokat, derül ki a Maurice de Hond, Hollandia vezető közvélemény-kutató intézetének most közzé tette adataiból. A párt 33 helyet szerezne a 150 képviselőből, és így az ország legnagyobb pártja elnökeként Wilders lenne a következő holland miniszterelnök. A választásra jövő márciusban kerül sor.

Vajon miért nyelték le a franciaországi zsidó szervezetek Francois Fillon „jobboldali populistának” – a jobboldal elnökjelöltjének – azt a megdöbbentő antiszemita kijelentését, amelyet november 23-án mondott? „Küzdettünk a katolikus szektásság egy formája ellen és küzdöttünk a zsidók azon vágya ellen, hogy olyan közösségben éljenek, amely nem tartja tiszteletben a francia köztársaság törvényeit” A zsidó távirati iroda által feltett kérdésre adott válasza: mert Fillonban olyan elnököt látnak, aki megfékezi a muzulmánok beözönlését az országba.

Az amerikai félközszolgálati rádión a holokauszttörténész Deborah Lipstadt rendkívül indulatosan kelt ki a Trumpot támogató „alt-right” (alternatív jobboldal) látszólagos ártalmatlanságot sugalló kifejezés ellen, holott az semmi mást nem tartalmaz, mint fehér nacionalizmust, és a holokauszt-tagadók is így nevezik magukat. Interjúját kettős mérce használatával bírálta a Mondoweiss, ugyanis Lipstadt más cikkeiben az anticionizmust ítélte el, márpedig a cionizmus olyan nacionalizmus, amelynek szenvedő alanyai a palesztinok.

A Betlehem melletti Beit Dzsala településen élő palesztinok az izraeli legfelsőbb bíróság három tagja ellen háborús bűnök elkövetéséért indított eljárást Chilében a nürnbergi precedensre hivatkozva. Beadványukat chilei jogászok támogatásával adták be. A panasztevők földjét leválasztották otthonuktól az ott húzódó kerítéssel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére