Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

Bertha László

2016.10.11. 10:28

Ezt olvassuk mi.

A „felkelés” szót „ellenforradalomra” hamisította a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében a műsort készítő Szelestey Lajos. A Welt cikke arról szól, hogy Orbán Viktor magyar és Horst Seehofer bajor miniszterelnök is részt vesz a Bajorországban október 17-én, a magyar forradalom 60. évfordulója alkalmával rendezendő ünnepségen. A lap a két politikus találkozóját „kényesnek” nevezi német belpolitikai szempontból. Az „ellenforradalom” kifejezés a Klubrádió archívumában a műsor 06:59:00 részére kattintva a 13 perc 00 másodpercében hallható. Bolgár György, a Klubrádió „arca” 2016. szeptember 10-én, az adó Hetes Stúdió műsorában nevezte „ellenforradalomnak” a magyar forradalmat, illetve szabadságharcot. Ha ilyen brutális hamisításra kerülne sor a magyar történelem valamilyen sorsdöntő eseménye kapcsán a jobboldal részéről, a balliberális sajtó azt címoldalán hozná, erről szólna hetekig a média és a politika. Az elmúlt 26 év tapasztalata alapján ugyanakkor a jobboldali sajtóval és a jobboldali politikusokkal kapcsolatban illúziót nem érdemes táplálni. A balliberális sajtót és politikusokat a magyar forradalom ellenforradalomra hamisítása nem fogja zavarni.

Izlandon a legfelsőbb bíróság helyben hagyott egy ítéletet, amelynek eredményeként összesen 46 év börtönnel sújtanak hét vezető bankárt egy tavaly áprilisban megkezdődött perben. A vádlottakat a 2008-as válságban összeomlott Kaupthing óriásbank összeomlását megelőző piaci manipulációjában találták bűnösnek. A Your Newswire kommentárjában megjegyzi, hogy  Izlandon – eltérően Európa többi országától és az USA-tól, ahol a bankárok kisebb pénzbüntetéssel úszták meg azt, amit tettek – a nép nyomására a bíróságok ugyanazon törvényeket alkalmazták bankárokra, mint mindenki másra, és a válságot követően már korábban is börtönbüntetésre ítéltek vezető bankárokat és bankvezéreket.

Ragályként terjed Dániában az autógyújtogatás” – írja a lap beszámolva arról, hogy a dánokat riasztó szokatlan vandalizmusnak az év eleje óta eddig legalább 185 autó esett áldozatául. A gyújtogatók beverik a szélvédőt vagy az ablakot, majd benzint öntenek a kocsiba és felgyújtják. A cikk birkózik az „egyrészt-másrészt” gondolatokkal és idézetekkel, nyitva hagyva a kérdést, hogy a tettesek – mint fogalmaz – a szélsőjobboldali ellenséges reagálások miatt frusztrált migránsok lehetnek, vagy maguk a szélsőjobboldaliak. A rendőrség korábban elfogott egy 17 éves tettest, ám nem adott ki róla részletes személyleírást.

A kínai külügyminisztérium támogatását fejezte ki Oroszország felé „a legfontosabb globális ügyekben” elfoglalt álláspontjai terén, beleértve a szíriai és az afganisztáni konfliktust. A kijelentést tevő kínai külügyminiszter-helyettes hangsúlyozta, a két ország az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjaiként szoros kapcsolatot tart fenn.

Miután Varsó elutasította, hogy az Airbus Caracal katonai helikoptereit vásárolja meg, Antoni Macierewicz lengyel védelmi miniszter hétfőn bejelentette, kormánya az amerikai Black Hawk helikopterek vásárlása mellett döntött. A héten tárgyalnak a vételről az amerikai Lockheed Martin céggel. Az első gépek még az év vége előtt megérkeznek.

A világ vezető agytrösztjének tekintett amerikai Brookings ismerteti az általa kiadott könyvet arról, hogy milyen öt „mega-változás” fogja alapjaiban megrázni a világot. Az első: a robotok átveszik a munkahelyeket. A robotok ára az elmúlt években jelentősen csökkent ,és Ázsia nem egy kulcsfontosságú iparában a robotok ára és az olcsó munkaerő költsége megközelítette egymást. A második az lesz, hogy az emberek horizontja kitágul, amikor felfedezik, van élet a Földön kívül. A harmadik az emelkedő tengerszintek. A negyedik az, hogy Európa politikailag jobbra fordul és aláássa a demokráciát. Az ötödik pedig, állítja a liberális agytröszt, hogy Iránnak atombombája lesz.

POLITICO

Az amerikai lap európai kiadásának reggeli e-mailje felteszi a kérdést: vajon hány állandó litván tudósító dolgozik Brüsszelben? A válasz: „Nulla. Mit árul el ez arról, hogy a litván sajtót mennyire érdekli Brüsszel? A kérdés maga a válasz…” A kommentár hozzáteszi, szégyen, hogy az emberek életét befolyásoló oly sok döntés nem jelenik meg a sajtóban. A médiatulajdonosoknak – beleértve az állami médiát is – a profitnál messzebbre kellene látniuk. „Láttam, milyen következményekkel jár, amikor Brüsszelt hibáztatják és vádolják” –írja Ryan Health szerkesztő, aki korábban az Európai Bizottság szóvivője volt.

Az antidemokrata Orbán Európát veszélyezteti” címmel kommentálja a német közszolgálati (ismételjük: közszolgálati) adó a Népszabadság kormányzati bezárását.

Médiatemető Magyarország” címmel ír a vezető német kereskedelmi lap arról, hogy „a magyar kormányfő likvidálja a sajtószabadságot egy EU-tagországban”.

Az amerikai internetes médiavállalat honlapja Kutyuskák és antiszemitizmus Magyarország szélsőjobboldalának erősödésében címet adta annak az igen terjedelmes cikkének, amelynek alapja Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselővel folytatott interjú.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Emberiesség elleni bűncselekménnyel is gyanúsítják Hasszán F.-et

A hír a Fővárosi Főügyészség keddi közleményében olvasható.

A gabonalobbi univerzális erkölcse

A gabonalobbi univerzális erkölcse

A gabonalobbi „univerzális erkölcse“ egy magát végleges igazságnak hazudó egyszerű önkényes akarat, politikai mozgalom, semmi több.

Ő lesz Nagy-Britannia új miniszterelnöke

Ő lesz Nagy-Britannia új miniszterelnöke

A vasárnap lezárult, párttagság körében lebonyolított voksolás eredménye szerint Boris Jonhson lett a brit Konzervatív Párt vezetője és Nagy-Britannia soron következő miniszterelnöke.

Sheridan: „Orbán és a fasizmus két nagyon távoli dolog”

Sheridan: „Orbán és a fasizmus két nagyon távoli dolog”

Greg Sheridan, Ausztrália egyik legnagyobb tekintéllyel rendelkező veterán újságírója szerint Orbán Viktornak semmi köze a fasizmushoz, hiába próbálják a liberálisok ezzel megbélyegezni.

Piócaként szipolyozza ki Brüsszel a briteket a Brexit miatt

Piócaként szipolyozza ki Brüsszel a briteket a Brexit miatt

Noha Nagy-Britannia amellett szavazott, hogy kilép az Európai Unióból, mégis 20 százalékkal több pénz vándorolt a britek zsebéből az EU költségvetésébe.

Ismét teltház-közeli nézőszám várható a Fradi BL-selejtezőjén

Több mint 18 ezer jegy talált már gazdára a Ferencváros szerdai Valletta FC elleni BL-selejtezős párharcának odavágójára.

Elődöntős a férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte Ausztrália csapatát, így bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Továbbra is fenyegetést jelentenek a muszlimok az iraki keresztényekre

Továbbra is fenyegetést jelentenek a muszlimok az iraki keresztényekre

Korábban az Iszlám Állam fenyegette a létüket, most pedig a síita muszlimok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére