Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

Nagy Gábor

2016.09.28. 10:28

Ezt olvassuk mi.

Elfogyott a migránsokra szánt pénz: 600 millió euróra van szükség a káosz elkerülésére” címmel a vezető olasz lap arról ír, hogy Angelino Alfano olasz belügyminiszter megkongatta a vészharangot. A vészhelyzet miatt 600 millió euróra azonnal szükség van, és az év végéig 1 milliárd euró kell a probléma megoldásához. Alfano végső emlékeztetőjét két hete küldte el a kincstárnak. A migránsok havonta mintegy 100 millió eurójába kerülnek az olasz államnak. Április óta a belügyi migránsköltségvetés már negatívba csapott át, és ennek következtében a minisztériumnak fel kellett függeszteni a szállások működtetőinek járó pénzeket. De ugyanígy felfüggesztették az humanitárius szervezeteknek és egyéb magánszervezeteknek az állammal kötött szerződését, így azt a Vöröskereszttel is megkötött megállapodást is szüneteltetik. Szeptember 30-a után megvan a veszélye annak, hogy a menekültstátuszért folyamodott külföldieket elküldik menhelyekről.

SPIEGEL ONLINE

A legolvasottabb német hírportál ma reggeli szerkesztőségi e-mailje a drezdai mecset és kongresszusi központ előtti bombatámadásról elmélkedve azt írja, Szászországban amúgy is erősen megnőtt az idegenek elleni támadások száma. Drezdában a Német Egység napján 2600 rendőrnek kell vigyáznia a rendre. „Nem igazán bátorító, hogy a drezdai rendőrség a nyilvánosságot csak kerek tíz órával tájékoztatta a robbantások bekövetkezte után”.

De Maziere belügyminiszter: a muzulmánok vallásszabadsága Németország része” címmel a német lap azon hangokat ismerteti, melyek szerint a 2006 óta Németországban évente összeülő Német Iszlám Konferencia léte sikerként könyvelhető el, mert ott az állam és a muzulmán szövetségek párbeszédet folytathatnak. A konferenciát Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter alapította. Thomas de Maiziere belügyminiszter (CDU) – a mostani iszlámkonferencia elnöke – elítélte, hogy éppen ezen ünnepélyes aktus előestéjén Drezdában két robbantást is végrehajtották. Az egyiket egy mecset ellen követték el. Ezzel szemben Sineb El Masrar publicista azzal bírálta a konferenciát, hogy azokon mindenek előtt konzervatív nézeteket képviselő szövetségek vettek részt, valamint hogy saját szövetségében is eltűrik a szalafista álláspontokat. Tuba Isik, a Paderborn Egyetem valláspedagógusa azt bírálta, hogy e konferencián nem veszik figyelembe a nők szükségleteit.


Röviddel azelőtt, hogy Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke szerdán, beszédet tart a német parlamentben, David Folkerts-Landau, a Deutsche Bank fő közgazdásza heves bírálatban részesítette az EKB politikáját a lapban. Európának fel kell tennie a kérdést, „vajon az EKB agresszív, nem hagyományos és teljesen kipróbálatlan pénzpolitikája – egészen a negatív kamatokig – hozzájárul-e Európa problémái elmélyítéséhez. „Európa jövője a tét: soha még egy térség nem  függött ennyire egy közvetlenül meg nem választott technokraták dogmatikus döntéseitől” – mondta, és hozzátette, hogy "Kockára akarjuk tenni a történelem legfontosabb gazdaságpolitikai projektjét? A jövő nemzedékei nem fogják megbocsájtani naiv hitünket ebben a pénzpolitikában.

Az orosz külügyminiszter sürgeti az Egyesült Államokat, hogy hozzák nyilvánosságra a két ország között megkötött szíriai tűzszüneti megállapodás teljes szövegét.

Kiderült, hogy a frankfurti nemzetközi repülőtérre felszerelt megfigyelőrendszer „hátsó ajtaján” az amerikai titkosszolgálat titokban „bekukucskálhat”. A német hírszerzés – írja az egyébként totálisan Amerika barát hetilap – erről évek óta tud, de hallgat. Az érzékeny területek megfigyelésére kidolgozott rendszert az amerikai NetBotz cég árulja. E cég építette be az úgynevezett „hátsó ajtókat”, amelyeken át az amerikai Nemzeti Hírszerző Szolgálat (NSA) be tud kukucskálni.

Ramallahból jelenti az irányi hírügynökség, hogy 2015 októberétől „az izraeli rezsim a palesztin területeken általa elkövetett bűnökről szóló tudósítások akadályozása érdekében” 79 palesztin tudósítót tartóztatott le. A Palesztin Tudósítókat Támogató Bizottság felhívást intézett a világ újságíró szervezeteihez, hogy támogassák munkájukat és fejezzék ki a szolidaritásukat irányukba. Az említett időponttól mostanáig az izraeli rezsim 490 esetben hajtott végre fizikai támadást palesztin tudósítók ellen.

Az év elejétől mostanáig több mint ezer palesztin fiatal-, illetve kiskorút tartóztattak le az izraeli erők- A cikk a Palesztin Börtönügy Bizottság jelentését idézi, és sok gyerek letartóztatásának körülményét is bemutatja.

Franciaországban, ahol tilos etnikai vonatkozású statisztikát készíteni, minden megszületett tíz gyerekből négy nem európai szülőktől származik. Ezt a tényt a független francia portál annak alapján mutatja be, hogy mekkora mértékű az országban egy olyan örökölt vérsejt betegség (drepanocitózis), amely európaiaknál ismeretlen. E betegség igen erősen terjed, a honlap ennek terjedését mutatja be az idő előrehaladása tükrében. Például Párizsban és környékén (Ile-de-France) e betegség előfordulása 2015-ben 73,4%, míg 2005-ben 54,15 % volt. Az arányaiban kevés migráns lakta Bretagne-ban tavaly 8,13, míg tíz évvel korábban 3,47 % volt.

Átfogó jellegű, részletekkel teli cikkében a kulturális stratégiákkal foglalkozó portál George Soros eddig fel nem tárt tevékenységét mutatja be a zászlógyártás terén. Ahol színes forradalmakra készülnek, azonnal megjelennek a Soros által finanszírozott, vadonatúj zászlók és táblák. Így a Közel-Keleten, Grúziában, Ukrajnában, Kirgizisztánban, és Iránban is. A lobogógyártáshoz a pénz Sorostól és az amerikai CIA-hez kapcsolódó Nemzeti Demokrácia Alapítványtól (NED - National Endowment for Democracy) származik. De akkor, amikor az Iszlám Állam szállt meg líbiai, iraki és szíriai területeket, az épületeken, zászlórudakon és egyéb helyeken Soros-gyárakból érkezett zászlók jelentek meg. 2014. október 7-én a Zsidó Távirati Iroda az észak-izraeli Nazarat-Illit városából jelentette, hogy egy zászlógyártó cég kertészei egy zászlókkal teli, teherautóról leesett zsákot fedeztek fel, amelyekben huszonöt új fekete-fehér Iszlám Állam lobogó is volt. Vajon e zászlókat a Golán-fennsík területén a szíriai kormányerők ellen harcoló dzsihadistáknak szánták? De ilyen Soros-finanszírozású zászlók az Egyesült Államokban is felbukkantak a Fekete Életek Számítanak mozgalom kezében is.

A korábban az élesen privatizáció ellenes kormánypárt, a Sziríza és a „ független jobboldali populista” Anel párt szavazataival a görög parlament tegnap jóváhagyta görög víz- és gázművek, repülőterek, autópályák és kikötők magánkézbe juttatását.

A vártnál jóval gyorsabb ütemű grönlandi jégolvadás révén az elkövetkező évtizedekben egy szupertitkos amerikai katonai projekt és az ottani toxikus hulladék kerülhet napvilágra. Három kilométer hosszú alagútrendszerrel van szó. A Camp Centuryt 1959-ben építették 200 km-re az akkor Dániához tartozó grönlandi partoktól. Abban laboratóriumok, bolt, kórház, mozi, kápolna és 200 katona részére szálláshely is található. A cél az volt, hogy innen a Szovjetunióra tudják lőni az atomrakétákat. A Pentagon arra gondolt, hogy azt 600 ballisztikus rakéta elhelyezésére 4 ezer (4000) kilométeres rendszerre bővítsék ki az Iceworm nevű projekt keretében, de kiderült, hogy ez technikailag lehetetlen. Minderről még a dán kormány se tudott.

A balliberális berlini lap arról számol be, hogy Berlin-Schönebergben a Dominicus utcán tegnap délután egy nő a szerb-montenegrói anyjával sétáló 9 éves kislányt nyakon vágta és „szar külföldinek” nevezte. A kislánynak „piros lett a nyaka”. A rendőrök még nem jutottak az ütlegelő nyomára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére