Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

Nagy Gábor

2016.09.28. 10:28

Ezt olvassuk mi.

Elfogyott a migránsokra szánt pénz: 600 millió euróra van szükség a káosz elkerülésére” címmel a vezető olasz lap arról ír, hogy Angelino Alfano olasz belügyminiszter megkongatta a vészharangot. A vészhelyzet miatt 600 millió euróra azonnal szükség van, és az év végéig 1 milliárd euró kell a probléma megoldásához. Alfano végső emlékeztetőjét két hete küldte el a kincstárnak. A migránsok havonta mintegy 100 millió eurójába kerülnek az olasz államnak. Április óta a belügyi migránsköltségvetés már negatívba csapott át, és ennek következtében a minisztériumnak fel kellett függeszteni a szállások működtetőinek járó pénzeket. De ugyanígy felfüggesztették az humanitárius szervezeteknek és egyéb magánszervezeteknek az állammal kötött szerződését, így azt a Vöröskereszttel is megkötött megállapodást is szüneteltetik. Szeptember 30-a után megvan a veszélye annak, hogy a menekültstátuszért folyamodott külföldieket elküldik menhelyekről.

SPIEGEL ONLINE

A legolvasottabb német hírportál ma reggeli szerkesztőségi e-mailje a drezdai mecset és kongresszusi központ előtti bombatámadásról elmélkedve azt írja, Szászországban amúgy is erősen megnőtt az idegenek elleni támadások száma. Drezdában a Német Egység napján 2600 rendőrnek kell vigyáznia a rendre. „Nem igazán bátorító, hogy a drezdai rendőrség a nyilvánosságot csak kerek tíz órával tájékoztatta a robbantások bekövetkezte után”.

De Maziere belügyminiszter: a muzulmánok vallásszabadsága Németország része” címmel a német lap azon hangokat ismerteti, melyek szerint a 2006 óta Németországban évente összeülő Német Iszlám Konferencia léte sikerként könyvelhető el, mert ott az állam és a muzulmán szövetségek párbeszédet folytathatnak. A konferenciát Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter alapította. Thomas de Maiziere belügyminiszter (CDU) – a mostani iszlámkonferencia elnöke – elítélte, hogy éppen ezen ünnepélyes aktus előestéjén Drezdában két robbantást is végrehajtották. Az egyiket egy mecset ellen követték el. Ezzel szemben Sineb El Masrar publicista azzal bírálta a konferenciát, hogy azokon mindenek előtt konzervatív nézeteket képviselő szövetségek vettek részt, valamint hogy saját szövetségében is eltűrik a szalafista álláspontokat. Tuba Isik, a Paderborn Egyetem valláspedagógusa azt bírálta, hogy e konferencián nem veszik figyelembe a nők szükségleteit.


Röviddel azelőtt, hogy Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke szerdán, beszédet tart a német parlamentben, David Folkerts-Landau, a Deutsche Bank fő közgazdásza heves bírálatban részesítette az EKB politikáját a lapban. Európának fel kell tennie a kérdést, „vajon az EKB agresszív, nem hagyományos és teljesen kipróbálatlan pénzpolitikája – egészen a negatív kamatokig – hozzájárul-e Európa problémái elmélyítéséhez. „Európa jövője a tét: soha még egy térség nem  függött ennyire egy közvetlenül meg nem választott technokraták dogmatikus döntéseitől” – mondta, és hozzátette, hogy "Kockára akarjuk tenni a történelem legfontosabb gazdaságpolitikai projektjét? A jövő nemzedékei nem fogják megbocsájtani naiv hitünket ebben a pénzpolitikában.

Az orosz külügyminiszter sürgeti az Egyesült Államokat, hogy hozzák nyilvánosságra a két ország között megkötött szíriai tűzszüneti megállapodás teljes szövegét.

Kiderült, hogy a frankfurti nemzetközi repülőtérre felszerelt megfigyelőrendszer „hátsó ajtaján” az amerikai titkosszolgálat titokban „bekukucskálhat”. A német hírszerzés – írja az egyébként totálisan Amerika barát hetilap – erről évek óta tud, de hallgat. Az érzékeny területek megfigyelésére kidolgozott rendszert az amerikai NetBotz cég árulja. E cég építette be az úgynevezett „hátsó ajtókat”, amelyeken át az amerikai Nemzeti Hírszerző Szolgálat (NSA) be tud kukucskálni.

Ramallahból jelenti az irányi hírügynökség, hogy 2015 októberétől „az izraeli rezsim a palesztin területeken általa elkövetett bűnökről szóló tudósítások akadályozása érdekében” 79 palesztin tudósítót tartóztatott le. A Palesztin Tudósítókat Támogató Bizottság felhívást intézett a világ újságíró szervezeteihez, hogy támogassák munkájukat és fejezzék ki a szolidaritásukat irányukba. Az említett időponttól mostanáig az izraeli rezsim 490 esetben hajtott végre fizikai támadást palesztin tudósítók ellen.

Az év elejétől mostanáig több mint ezer palesztin fiatal-, illetve kiskorút tartóztattak le az izraeli erők- A cikk a Palesztin Börtönügy Bizottság jelentését idézi, és sok gyerek letartóztatásának körülményét is bemutatja.

Franciaországban, ahol tilos etnikai vonatkozású statisztikát készíteni, minden megszületett tíz gyerekből négy nem európai szülőktől származik. Ezt a tényt a független francia portál annak alapján mutatja be, hogy mekkora mértékű az országban egy olyan örökölt vérsejt betegség (drepanocitózis), amely európaiaknál ismeretlen. E betegség igen erősen terjed, a honlap ennek terjedését mutatja be az idő előrehaladása tükrében. Például Párizsban és környékén (Ile-de-France) e betegség előfordulása 2015-ben 73,4%, míg 2005-ben 54,15 % volt. Az arányaiban kevés migráns lakta Bretagne-ban tavaly 8,13, míg tíz évvel korábban 3,47 % volt.

Átfogó jellegű, részletekkel teli cikkében a kulturális stratégiákkal foglalkozó portál George Soros eddig fel nem tárt tevékenységét mutatja be a zászlógyártás terén. Ahol színes forradalmakra készülnek, azonnal megjelennek a Soros által finanszírozott, vadonatúj zászlók és táblák. Így a Közel-Keleten, Grúziában, Ukrajnában, Kirgizisztánban, és Iránban is. A lobogógyártáshoz a pénz Sorostól és az amerikai CIA-hez kapcsolódó Nemzeti Demokrácia Alapítványtól (NED - National Endowment for Democracy) származik. De akkor, amikor az Iszlám Állam szállt meg líbiai, iraki és szíriai területeket, az épületeken, zászlórudakon és egyéb helyeken Soros-gyárakból érkezett zászlók jelentek meg. 2014. október 7-én a Zsidó Távirati Iroda az észak-izraeli Nazarat-Illit városából jelentette, hogy egy zászlógyártó cég kertészei egy zászlókkal teli, teherautóról leesett zsákot fedeztek fel, amelyekben huszonöt új fekete-fehér Iszlám Állam lobogó is volt. Vajon e zászlókat a Golán-fennsík területén a szíriai kormányerők ellen harcoló dzsihadistáknak szánták? De ilyen Soros-finanszírozású zászlók az Egyesült Államokban is felbukkantak a Fekete Életek Számítanak mozgalom kezében is.

A korábban az élesen privatizáció ellenes kormánypárt, a Sziríza és a „ független jobboldali populista” Anel párt szavazataival a görög parlament tegnap jóváhagyta görög víz- és gázművek, repülőterek, autópályák és kikötők magánkézbe juttatását.

A vártnál jóval gyorsabb ütemű grönlandi jégolvadás révén az elkövetkező évtizedekben egy szupertitkos amerikai katonai projekt és az ottani toxikus hulladék kerülhet napvilágra. Három kilométer hosszú alagútrendszerrel van szó. A Camp Centuryt 1959-ben építették 200 km-re az akkor Dániához tartozó grönlandi partoktól. Abban laboratóriumok, bolt, kórház, mozi, kápolna és 200 katona részére szálláshely is található. A cél az volt, hogy innen a Szovjetunióra tudják lőni az atomrakétákat. A Pentagon arra gondolt, hogy azt 600 ballisztikus rakéta elhelyezésére 4 ezer (4000) kilométeres rendszerre bővítsék ki az Iceworm nevű projekt keretében, de kiderült, hogy ez technikailag lehetetlen. Minderről még a dán kormány se tudott.

A balliberális berlini lap arról számol be, hogy Berlin-Schönebergben a Dominicus utcán tegnap délután egy nő a szerb-montenegrói anyjával sétáló 9 éves kislányt nyakon vágta és „szar külföldinek” nevezte. A kislánynak „piros lett a nyaka”. A rendőrök még nem jutottak az ütlegelő nyomára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szolzsenyicin kommunistái és az árnyékkormány mai ülése

Akinek még nem sikerült ma egy jót nevetnie, arról Dobrevék gondoskodnak. Tessék: megtartották az első árnyékkormányülést a ma kezdődő parlament ősz ülésszaka előtt. Ott volt mindenki. A Jó, a Rossz és a Csúf. Ja nem, a Jó hiányzott.

Orbán Viktor: A baloldalt Amerikából pénzelték

A magyar kormányfő a pártok frakcióvezetőinek beszédére reagált a parlament hétfői ülésén.

24.hu: A baloldal kampányát Amerikából finanszírozták

Csaknem kétmilliárd forint érkezett 2022 első felében Márki-Zay Péter mozgalmához az Egyesült Államokból – írja a baloldali 24.hu nevű portál. A lap kifejti, milyen szerepe lehetett Karácsony tanácsadójának az amerikai pénzek megszerzésénél.

Orbán Viktor: A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket a szankciókról

Orbán Viktor: A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket a szankciókról

Európában elsőként, Magyarországon megkérdezzük az emberek véleményét a szankciókról – mondta napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére