Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

Horváth József György

2016.09.09. 10:28

Ezt olvassuk mi.

Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia magyar vezetéssel forradalmat gerjesztenek az Európai Unióban, hogy blokkolják a migránsokat – írja a brit lap. A négy visegrádi ország célja az, hogy a Brexitet felhasználva az egész Európai Uniót a nyugati liberalizmustól egy nemzetibb álláspont felé tereljék. Várható, hogy szeptember 16-án ez az álláspont keményen ütközni fog a pozsonyi uniós csúcson a liberális nézeteket képviselő Németországgal, Svédországgal, Dániával, Franciaországgal, Spanyolországgal és Olaszországgal. A cikk szerint Orbán Viktor Jaroslaw Kaczynskihoz hasonlóan növelni kívánja a kelet-európaiak nemzeti és vallási azonosságtudatát. Orbán szerint ezzel a nemzetek erősebbek és ellenállóbbak lesznek. A V4-ek nem akarnak vízummentességet a törököknek és Magyarország egy hónap múlva népszavazást rendez az uniós kvótákról.

 

Franciaország, Olaszország, Portugália, Málta és Ciprus vezetői pénteken Athénban „EU-Med” (EU-Földközi-tengeri térség) nevű csúcstalálkozón vesznek részt. Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök reményei szerint ott majd sikerül rávenni a résztvevőket, hogy a jövő heti pozsonyi EU-csúcson baloldali választ adjana Európa többszörös válságára. Kifejtette, hogy a térség országait egyszerre sújtja a menekültválság, a biztonsági válság, a terrorizmus és a gazdasági válság. Míg az északi országok többletet halmoznak fel, addig a déli országok nagy hiányokkal küszködnek. Addig nincs európai konvergencia, mondta, ameddig ilyen különbségek léteznek. Ciprasz azt reméli, hogy a mai találkozón sikerül megakadályozni azt, hogy a pozsonyi csúcsot a V4-ek uralják, mert ezek az országok csökkenteni akarják Brüsszel hatalmát. De Ciprasz azt is szeretné, hogy ellensúlyt képezzenek Németországgal és annak költségvetés szigorítási politikájával szemben. A németek ezt nagyon rossz szemmel nézik. Egyikük kijelentette, hogy Nagy-Britannia távozása után a „Club Med” országainak blokkoló kisebbségük van, amellyel bármilyen olyan brüsszeli törvényt el tudnak gáncsolni, amelyek számukra kedvezőtlenek.  

 

A magát „Napi tényeknek” nevező, négyszázezres olvasótáborral rendelkező olasz napilap „Lazlo” Petrát „migránsokkal focizónak” nevezi. A róla írt cikkének címében azt írja, hogy a nőt két év börtönre ítélhetik. A napilap azt állítja, hogy az N1TV, amelynek László Petra dolgozott, „az Orbán-kormányhoz közeli tévéadó”.

 

Egy kijevi fellebbviteli bíróság nem ismerte el azt, hogy Oroszország fegyveres agressziót követett volna el a Krím-félszigeten és Kelet-Ukrajnában. A bíróság ezzel elutasította Stanislav Batrin jogász és emberi jogvédő nyolc vádpontját. Batrin a „Nyílt Bíróság” vezetője – jelenti az orosz hírügynökség angol nyelvű szolgálata.


A cseh szakszervezetek élesen ellenzik, hogy az ukránok vízummentesen léphessenek be az Európai Unióba, mert annak következtében összeomolhat az ország munkaerő-piaca. Lubomir Zaorálek cseh külügyminiszter még áprilisban azt mondta, hogy Prága támogatja az ukránok vízummentességét. Egy cseh parlamenti képviselő szerint az amúgy is kis fizetések tovább fognak zsugorodni, ha az „ukrán rabszolgák” beáramlanak, és tökéletes eszközökké válnak a helyi munkások bérei leszorításában.


A Los Angeles-i UCLA egyetem hivatalosan tagadta, hogy szegregált helyeket alakított volna ki a kollégiumaiban. A közleményükben kifejtették, hogy egy 192 szobás épületben 20 egységet rezerváltak afroamerikai diákoknak és azoknak, akiket aggaszt a faji igazságtalanság, mivel így nyugodtabban tudnak lakni.

 

A népszerű amerikai hírportálon John W. Whitehead alkotmányjogász és ismert publicista részletesen, pontról pontra felsorolja az emberi és polgárjogok valódi helyzetét az Egyesült Államokban. Leszögezi, hogy igazzá vált, amit Oszama Bin Laden egykori jóslata és „az elmúlt 15 év valóban elviselhetetlen, fojtogató pokollá vált”.  A „2001 októberében elfogadott USA Hazafias Törvény lényegében legalizálta a kormányzati korrupciót és a hatalommal való visszaélést.” Whitehead szerint a lakosság pedig csendben asszisztált ehhez, mert elhiszi, hogy mindezért cserébe az állam biztonságot nyújt. Ami ma van, „az nem szabadság. Az börtöncella” – írja Whitehead és felsorolja az amerikai rendőrállam fő jellemzőit A-tól Z-ig.

 

Az osztrák szabadságpárti Norbert Hofer (az október 2-i elnökválasztás első helyének várományosa) óvott a schengeni megállapodás kudarcától arra az esetre, ha az EU külső határait nem biztosítják. Addig pedig mindent meg kell tenni a saját határok biztosítása érdekében – idézik a politikus Stern magazinnak adott interjúját.

 

Trump kampánybeszédében ismét dicsérte Putyint és Obamánál jobb vezetőnek nevezte. Trump szerint az orosz elnök erős kézzel irányítja Oroszországot. Noha rendszerét nem szereti, Putyin sokkal inkább vezető a saját országában, mint Obama Amerikában. Elmondta azt is, ha elnöknek választják, akkor szorosan együtt fog működni az orosz partnerrel az Iszlám Állam megsemmisítésében.

 

Obama amerikai elnök csütörtökön Laoszban kezet rázott Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnökkel egy ott tartott térségi csúcson – két nappal azután, hogy lemondott egy kétoldalú találkozót, miután Duterte obszcén kifejezésekkel bírálta Obamát. Obama kijelentette, hogy az ilyenfajta kijelentések Duterte személyiségből fakadnak, ezért nem veszi a személye ellen irányuló sértésnek. (A katolikus) Duterte hasonló hangnemben sértegette Ferenc pápát is, írja az amerikai lap.


Egy dán iskola most a gyerekeket etnikai hovatartozásuk szerint szegregálja” címmel a lap arról ír, hogy a dániai Aarhus városában a migránsgyerekeket ahelyett, hogy integrálnák a dán társadalomba, inkább szegregálják őket. Emiatt számos bírálat érte már az emberi jogi szervezetek részéről. Az aarhausi iskola lehetőséget ad a dán gyerekeknek az olyan osztályok elkerülésére, ahol több a migráns a dán gyereknél. Négy külön osztály van fenntartva migráns gyerekeknek és három vegyes osztály, ahol a migránsok és az dánok etnikai aránya egyenlő. A cikk végén megszólal az iskola igazgatója is, aki a következővel indokolta a döntését: "azért volt minderre szükség, hogy a szülők ne vegyék ki az iskolából a dán gyerekeket."


Az indiai kormány felgyorsította vécételepítési kampányát. De az emberek makacsok. Hiába adnak nekik vízöblítéses vécét, nem akarják használni azokat. A kormány most úgy döntött, hogy megszégyeníti azon polgárait, akik noha ingyen kaptak vécét, továbbra is a szabadban végzik el dolgukat. Narendra Modi miniszterelnök „Tiszta India” kampányával azt szeretné elérni, hogy 2019-re mindenki használjon vízöblítéses vécét. (Jelenleg az 1,3 milliárd lakosú ország 64 %-a nem használ vízöblítéses vécét.)


Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában bejelentették, hogy az ott lakók boldogságának szentelt lakónegyedet építenek fel. Korábban már kineveztek egy „boldogságért felelős minisztert”.

 

A magyarul „Mélyfrancia” nevű független hírportál arról számol be, hogy néhány napon belül hatszáz migránst helyeznek el a festői, 2500 lakosú Pergaud à Allex várkastélyában. A hatóságok nem mondták meg, pontosan mikor érkeznek, ami még inkább feszültté teszi a helyzetet. 

 

A 2007-es recesszió óta erősen csökken az USA-ban élő latin-amerikai – az Egyesült Államok legnagyobb kisebbsége – népesség növekedése, ismertet a lap egy új tanulmányt. 2007 és 2014 között éves szaporulatuk 2,8 % volt, míg 2000 és 2007 között 4,4 %. A kilencvenes években pedig 5,8 %.


A lap olvasói pozitívan reagáltak arra a cikkre, amely keményen bírálta Hillary Clintont, amiért hanyagul kezelte a hivatalos e-mailjeit. Egy orvos a cikkre a következőképp reagált: még szerencse, hogy Clinton nem orvos, ugyanis ha a betegek irataival is így járt volna el, akkor valószínűleg már le lenne csukva.

 

A független kanadai hírportál arra hívja fel a figyelmet, hogy a kanadai törvényhozásban nemsokára olyan törvénytervezetet fogadnak el, amely egy évvel csökkenti az állampolgársághoz szükséges várakozási időt és fellazítja az ehhez szükséges nyelvismereti elvárásokat is csak azért, hogy a migránsok a mostani ultraliberális kormányra szavazhassanak a következő választásokon.

 

Első fokon három évre ítélték Algériában Szlimán Buhafot, amiért a Facebook-oldalán nyílt levélben fordult az ENSZ főtitkárához, bírálva „az algériai társadalom iszlamizációját és az amadik és keresztények elleni állami elnyomást”. Az arabok által évszázadok óta üldözött kabil (fehérbőrű) etnikumhoz tartozó, 1999-ben keresztény hitre tért Buhafot július 31-én tartóztatták le – írja a független francia hírportál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére