Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

Nagy Gábor

2016.08.10. 10:28

Ezt olvassuk mi.

Első fecske: egy német család 2300 kilométert autózott, hogy Oroszországban menedékjogot kérjen azért, mert a migránsáramlás miatt már nem érzik biztonságban magukat Németországban, jelenti a brit lap. Az 51 éves Carola Griesbach és 45 éves férje, André a moszkvai Vörös téren a VW lakókocsijukban táboroznak,  miután elmenekültek „a német diktatúrából”. A lakókocsiban velük utazott két lányuk, Dominique és Julia, valamint négy unokájuk is. Az orosz hatóságok azonban nem akarják őket elismerni menekülteknek, mivel Németországot biztonságos országnak tekintik. 

Újabb rejtélyes haláleset Hillary Clinton körül: a portál újságírói kiderítették, hogy amikor Seth Conrad Rich-et, a 27 éves demokrata párti kampányalkalmazottat július 8-án megölték Washingtonban, akkor nem rabolták ki. Érintetlen maradt pénztárcája, órája, telefonja. Kiderült, hogy Rich halálakor az FBI felé tartott, mivel egy „folyamatban lévő bírósági ügyről akart beszélni, amelynek részese lehetett a Clinton-család”. Tegnap Julian Assange egy holland tévéadásban kijelentette, hogy Seth Rich a Wikileaks informátora volt. A leleplező WikiLeaks tőle kapta a Demokrata Párt Nemzeti Konvenciója e-mailjeit. Assange elmondta, Richt háton lőtték, ahogyan Washingtonban ment az utcán. „Forrásaink kockázattal dolgoznak”– tette hozzá.

A vezető német lap portálja kiemelt cikkében arról írt, hogy a CDU-s Inge Grässle európai parlamenti képviselő és Alexander Graf Lambsdorff, az Európai Parlament liberális alelnöke szorgalmazta, hogy az olyan renitens országoktól, mint Lengyelország és Magyarország vonják meg uniós támogatásokat, mivel nem hajlandóak szolidaritást mutatni a menekültek irányában, és szembe mennek az európai joggyakorlattal. 

Mit keresünk már Kolumbiában is? Kolumbia és a NATO megállapodott – jelenti a dél-amerikai híreket közlő német nyelvű portál Bogotából, Kolumbia fővárosában –, hogy az észak-atlanti katonai szervezet tanácsadókat és katonai kiképzőket küld a kolumbiai hadsereghez. A jövőben pedig Kolumbia a NATO fórumain és nemzetközi hadműveleteiben is részt vesz, jelentette be Juan Pablo Rodriguez, a kolumbiai haderő főparancsnoka, aki a megállapodást rendkívüli jelentőségűnek nevezte. Létrehoznak egy „integritásépítő” programot a katonaság és a rendőrség részére azért, hogy növeljék a testületek átláthatóságát és legitimitását. Ahogy a tudósítás emlékeztet, 2013 júniusában már Juan Manuel Santos és az amerikai kormány közösen jelentették be Kolumbia szándékát, hogy csatlakozzon a NATO-hoz, de azután, hogy ez a szándék hatalmas ellenkezést váltott ki mind Kolumbiában, mind Latin-Amerikában, ejtették.

POLITICO

Az amerikai hírportál európai kiadásának reggeli e-mailje arra hívja fel a figyelmet, hogy azért a Putyin-Erdogan találkozó nem teljesen a „testvéri szeretet” jegyében zajlott, ugyanis az orosz elnök a hírek szerint a török elnököt megszégyenítve a Konsztantinovszkij palotának a „görög ebédlőjében” fogadta. Ez a szerkesztő eszébe juttatja a 2007-es Putyin-Merkel találkozót, amikor Putyin szándékosan magával vitte Connie labradorját noha tudta, hogy a kancellár fél a kutyáktól.

A jobboldali német hetilap ezzel a címmel számol be a szentpétervári Putyin-Erdogan találkozóról: „Putyin és Erdogan az európai fennhéjázásból profitál”.

A Kreml angol nyelvű portálja nyilvánosságra hozta, hogy Putyin elnök ismét gratulált Theresa May brit miniszterelnök kinevezéséhez, amikor szerdán telefonon beszéltek a kétoldalú kapcsolatok jelenlegi állásáról. Ezzel kapcsolatban mindketten elégedetlenségüket fejezték ki és megegyeztek abban, hogy egyes területeken fokozni fogják a két ország közötti együttműködést. A vezetők egyezségre jutottak, hogy a közeljövőben személyesen is találkozni fognak

Edmund Stoiber volt bajor miniszterelnök megdicsérte az osztrák kormány Törökország-politikáját: „Szeretem, ha a dolgokat néven nevezik – még akkor is, ha az diplomáciailag nem nevezhető okosnak”, mondta tegnap Münchenben. Kern kancellár és Kurz külügyminiszter „rendkívül egyértelmű szavakat” talált arra, hogy Törökországgal meg kell szakítani az uniós csatlakozási tárgyalásokat.

Már téboly, ami a németországi migráns erőszakot illeti: a legtöbb tettest nem találják. Csak minden tizedik nemi erőszakot jelentik be és a tárgyalásokon csak az elkövetők 8 százalékát ítélik el – jelentette ki Heiko Maas német igazságügyi miniszter, idézi őt az amerikai honlap. A 2014-ben Németországban elkövetett szexuális bűncselekmények 90 %-a nem került be a hivatalos statisztikába, mondta André Schulz, a Bűnügyi Rendőrség Szövetségének vezetője. Felülről jövő utasítás van arra, hogy a migránsok által elkövetett bűncselekményeket ne jelentsék, éppen ezért az információkat is bizalmasan kezelik.

„Miért maradhatnak egyszerűen az észak-afrikaiak” címmel a német lap arról ír, hogy noha a Maghreb-országokból jövők szinte soha nem kapnak menekültstátuszt Németországban, idén az első fél évben csak 166-ot küldtek vissza közülük. A többiek egyszerűen csak maradnak.

A globális orosz tévé amerikai portál „A Soros által alapított DNC "szuperügyvédje" nekiment a szavazóktól követelt személyi igazolványra vonatkozó törvényeknek, hogy védje az Obama-koalíciót” című tudósítása így kezdődik: „A Demokrata Párt csatába szállt, hogy védje az afrikai amerikaiakból, spanyol ajkúakból és fiatalokból álló, ahogy nevezi, ’Obama koalíciót’ a milliárdos George Soros segítségével.” Marc Elias – akit a Washington Post szuperügyvédnek nevez – akcióba lendült a republikánusok ellen 15 államban, ahol szerinte korlátozzák a szavazást azzal, hogy szigorúan ragaszkodnak a fényképes személyi igazolvány bemutatásához.

A német hírmagazin Hosszú Katinka fotójával illusztrált terjedelmes cikkében arról ír, hogy az olimpiai lelkesedést csökkenti a NOB doppingügyben mutatott „vattapuhasága”. Kételkedik abban, hogy Hosszú Katinka eredményét mindenfajta szer nélkül érte el.

Most éppen a francia közszolgálati adón fut hosszan az, hogy az MTV nem említette a szíriai úszónő olimpiai teljesítményét. Ahogyan a Le Point francia hetilap portálján, amely mindezért a magyar miniszterelnököt vádolja már címében is.

A szenzációsan friss hírekkel dolgozó német liberális portál Orbán Viktor tusványfürdői beszédéről most írt negatív érdekességként. 

Világszerte fokozódik a tiltakozás, amiért a Google Palesztinát Izraellel helyettesítette térképéről. A palesztin újságíró szövetség azt veti az amerikai óriáscég szemére, hogy Izraellel szövetségben hamisítja meg a történelmet és a földrajzot, és a Google lépése ellent mond a nemzetközi normáknak és egyezményeknek.

„12 ok, amiért nem kell pánikolni a Brexit miatt” címmel a brit online portálban Denis MacShane korábbi brit európai ügyekkel foglalkozó miniszter úgy véli, hogy a népszavazást akár úgy is kezelhetik, mint az áprilisi holland népszavazást az Ukrajnával való kereskedelmi társulásról: a feledés homályában tartják addig, ameddig a kormány nem lép. A hollandhoz hasonlóan a brit referendum sem ügydöntő és éppen ezért a kormány lépése nélkül törvényesen nem kényszeríthető ki.

A Fekete Életek Számítanak (FÉSZ) mozgalom zsidó szövetségesei sértődöttnek, dühösnek és elárultnak érzik magukat azután, hogy az afrikai-amerikaiak saját ügyük mellett kitértek a palesztinok sorsára és az Izraelnek juttatott amerikai segélyre, a zsidó államot népirtással és apartheid rendszer fenntartásával vádolva. A feketék szervezetének megnyilatkozásai megosztották az amerikai zsidó közösséget, a többség élesen elítéli azt, míg néhány, alulról építkező szervezet, mint a Ha Nem Most megvédi a feketék Izraellel kapcsolatos mondanivalóját. Egy bostoni zsidó szervezet máris bejelentette, szakít a FÉSZ-szel, kijelentve, hogy a szakítás számukra nem igazán jelent veszteséget, mivel így legalább kiderült, hogy kik az igazi szövetségeseik.

Hat szíriai menekült applikációt fejlesztett ki okostelefonokra és számítógépekre, hogy a több százezer menekült könnyebben ismerje ki magát a német bürokrácia tengerében és a megfelelő dokumentumokat töltsék ki a szociális juttatások, egészségügyi ellátás és lakások biztosítása érdekében. Az app neve „Bureaucrazy” („őrült bürokrácia”). Az app angolra és arabra is lefordítja a nyomtatványokat, megmutatja, hogy hol vannak a megfelelő hivatalok Berlinben – tudósít az amerikai főváros lapja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?