Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi egyezményeket sérthettek meg az oroszok a légicsapásokkal az ENSZ szerint

888.hu/MTI

2022.10.11. 15:30

Az ukrajnai városokra mért hétfői orosz légicsapások megsérthették a hadviselést szabályozó nemzetközi egyezményeket, és háborús bűncselekménynek minősülhetnek, ha kiderül a szándékosság – jelezte az ENSZ kedden.

 

„Felszólítjuk Oroszországot, hogy tartózkodjon az erőszak fokozásától.” – mondta Ravina Shamdasani, az ENSZ emberi jogi főbiztosának szóvivője genfi sajtótájékoztatóján.

A tisztségviselő aláhúzta, hogy a lakott területek és a polgári infrastruktúra közvetlen támadása háborús bűncselekmény. A legfrissebb ukrán adatok szerint legalább 19-en meghaltak és 105-en megsebesültek a hétfő reggeli támadásokban.

A szóvivő megjegyezte: az ENSZ-t aggasztja a tény, hogy egyes esetekben úgy tűnik, szándékosan vették célba a polgári infrastruktúrát. Nyolc régióban több tucat lakóépület, valamint legalább tizenkét energetikai létesítmény szenvedett károkat – tette hozzá.

 

Ez arra utal, hogy a légicsapások megsérthették a hadviselést szabályozó nemzetközi humanitárius jogot.”

– hívta fel a figyelmet Shamdasani.

A tisztségviselő hozzáfűzte: az, hogy az oroszok a tél közeledtével jelentős károkat okoztak az áramellátásban, további aggodalmakat vet fel a civilek és a legsérülékenyebb csoportok védelmére vonatkozóan.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére