Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzeti ünnepnapot rendelt el a szaúdi király, miután elverték Argentínát

888.hu

2022.11.23. 12:00

Nem aprózzák el az ünneplést.

 

Kedden játszotta meccsét a katari világbajnokságon a Argentína és Szaúd-Arábia.

Nem mondhatjuk, hogy egy klasszikus örökrangadó lett volna, de nagy meglepetéssel zárult. Kevesen gondolták, hogy az olajnagyhatalom Szaúd-Arábia megveri a focinagyhatalom Argentínát. Mégis megverte 2–1-re, hiába volt a pályán Lionel Messi is.

Ezen a meglepő, a szaúdiak számára örömteli fordulaton úgy felbuzdult a 86 éves Szalman bin Abdul-Aziz, hogy nemzeti ünnepet rendelt el.

This picture taken n November 22, 2022 shows a Saudi Arabia supporter posing for a picture in Souq Waqif in Doha during the Qatar 2022 World Cup football tournament. (Photo by Christina ASSI / AFP)

 

Szerdán tehát munkaszüneti nap van egyaránt a köz- és magánszféra dolgozói számára, valamint az oktatás minden szintjén.

Nagyvonalú intézkedés volt ez az öreg királytól, még akkor is, ha emiatt egyébként az iskolákban a záróvizsgákat át kell ütemezni. Az mostantól biztos, hogy a közel-keleti királyság minden lakosa szurkol a válogatottnak, további győzelmek reményében.

Az argentínok szurkolói természetesen kiakadtak a vereségen. Ennek legbizarrabb része az, hogy Indiából is érkeztek olyan felvételek, amelyeken argentinnak és brazilnak öltözött szurkolók verekszenek a többi jelenlevővel.

 

A szaúdiak edzője egyébként az 54 éves francia Hervé Renard, aki elég jó munkát végezhetett a győzelem alapján. Itthon talán kevesen ismerik a nevét, de az elmúlt húsz évben tizennégy csapatnál fordult meg edzőként.

Saudi Arabia's French coach Herve Renard eyes the ball during a training session at the Sealine Beach Resort in Doha on November 17, 2022, ahead of the Qatar 2022 World Cup football tournament. (Photo by Khaled DESOUKI / AFP)

 

Magánéletéhez is kapcsolódik a labdarúgás, hiszen felesége a gyönyörű Viviane Dièye, aki Bruno Metsu szenegáli válogatott edző özvegye. Metsu 2013-ban hunyt el rákban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére