Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemi erõszak és förtelmes állapotok - teljes kudarc az elsõ piros lámpás negyed Nagy-Britanniában

888.hu

2017.12.16. 14:58

A növekvõ számú nemi erõszak és szexuális zaklatás jellemzi Nagy-Britannia elsõ piros lámpás negyedének életét. A helyzeten még a rendõrök megnövelt száma sem segít.
LEEDS, 14:58

A növekvő számú nemi erőszak és szexuális zaklatás jellemzi Nagy-Britannia első piros lámpás negyedének életét. A helyzeten még a rendőrök megnövelt száma sem segít.

Már három éve annak, hogy a hatóságok hivatalosan is szemet hunynak a prostitúció felett Leeds városának Holbeck körzetében – írja a Daily Mail.

A rendőrség által közreadott statisztikák nem éppen kedvező arányokat mutatnak: a prostitúció engedélyezése óta a nemi erőszakok száma megháromszorozódott már az első évben és azóta is hasonló tendenciák mutatkoznak.

Az adatokat közreadó West Yorkshire-i rendőrség azonban bizakodó volt azzal kapcsolatban, hogy a konzumlányok együttműködőbbek lettek a rendőrséggel és több esetben tettek feljelentést.

A vörös lámpás negyed tervét 2014-ben hagyta jóvá a helyi önkormányzat a rendőrség tanácsára. A megállapodás értelmében este 7 és reggel 7 óra között a rendőrök senkit nem tartóztatnak le, ha kéjelgésen kapják. 

2012-ben még "csak" 13 nemi erőszakot regisztráltak Beeston és Holbeck Ward környékén – amelyről a statisztikákban szó van, és amely a vörös lámpás negyednél nagyobb területet foglal magába –, ám 2015-ben már 60 esetet regisztráltak a hatóságok. A számok azóta valamelyest csökkentek, idén októberben 45 ilyen ügyet vizsgált a rendőrség, ám még ez is jóval magasabb, mint a legalizációt megelőző években.

A helyi önkormányzat döntésével még a liberális képviselők egy része is vitatkozik. A Daily Mail-nek nyilatkozó Mary Honeyball, aki az Európai Parlament nőjogi bizottságának tagja, elmondta, hogy

azok a hatóságok, amelyek ennek a programnak az átvételét fontolgatják, inkább adják át a célra kiszemelt terület kulcsait a striciknek és a bordély-tulajdonosoknak azzal, hogy csináljanak, amit csak akarnak, ugyanis nincs megfelelő eszközünk arra, hogy megvédjük ezeket a nőket".

Azok a hivatalok és önkormányzatok, amelyek azt hiszik, hogy ilyen módon meg lehet védeni a prostituáltakat, nagyon naivak – tette hozzá a képviselő.

A helyi üzletek és éttermek forgalmának sem tesz jót a jelenlegi helyzet. A környéken sosem látott mértékben megnövekedett a drogosok száma, és az önkormányzat kénytelen ipari takarítókat alkalmazni, hogy összegyűjtesse a veszélyes hulladéknak számító használt fecskendőket. Az eldobált, használt óvszerek szintén problémát jelentenek és esetenként egy-egy prostituált az utcán nyújt szolgáltatást vendégeinek – néha a köztéri kamerák kereszttüzében.

A Daily Mailnek nyilatkozó egyik helyi vállalkozó, akinek 1937 óta itt működik a családi cége, azt mondta, hogy bezárnak az áldatlan állapotok miatt.

A nevét nem vállaló 58 éves férfi elmondta, hogy annak idején akár húszan is jöttek hozzájuk naponta, azonban jelenleg 1-2 ember érdeklődik csak. A többség, amint meghallja a címüket, inkább rájuk teszi a telefont – mondta a férfi, aki már több fenyegetést is kapott és ezért cége tevékenységi körét sem részletezte. Azt még hozzátette, hogy a legnagyobb gond az, hogy a prostituáltak az utcán szólítják le kuncsaftjaikat és ezzel vállalhatatlanná teszik a környéket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére