Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németországban úgy veszik a generátorokat, mint a cukrot

888.hu

2022.11.23. 13:30

Szép új világ.

 

A németországi áramfejlesztők értékesítéséért felelős vállalatok üzleti fellendülést tapasztalnak, mivel sok vállalkozás állítólag attól tart, hogy ezen a télen Németországban széles körű áramkimaradások lesznek vagy akár a hálózat részleges összeomlása is bekövetkezhet.

Persze beindult ezzel párhuzamosan a nyugtatgatás is, de a német szövetségi kormány sok vállalkozást nem tudott meggyőzni, és a Der Spiegel beszámolója szerint az országban mostanra valóban megindult a villamosenergia-termelők kifogyása.

A lapnak nyilatkozott a Rolls Royce szóvivője, aki szerint remekül pörgött az üzlet, a 2023-as évre szánt generátorok teljes készlete 2022 első felére majdnem elfogyott, és állítólag sok vállalat félt attól, hogy elektronikai berendezései tönkremennek.

 

A várakozási idő az egységekre jelenleg hat-tizenkét hónap.”

– mondta a szóvivő.

 

Úgy tűnik, hogy a németországi áramfejlesztők gyors beszerzése a vállalkozások kormányukba vetett bizalmának hiányáról árulkodik, pedig különböző tisztviselők és politikusok többször is nyilvánosan biztosították az embereket arról, hogy a helyzetet állítólag ellenőrzés alatt tartják.

A legjelentősebb figyelmeztetés talán a Szövetségi Polgári Védelmi Hivatal vezetőjétől, Ralph Tieslertől származik, aki e hónap elején azt mondta, hogy a helyzet elég súlyos ahhoz, hogy Németországnak most már „feltételeznie kell” az időszakos áramkimaradásokat.

 

Ennek kockázata januártól és februártól nő. Feltételezzük, hogy onnantól kezdve egy bizonyos ideig fennakadások lesznek az áramellátásban.”

– mondta.

 

A 888.hu már augusztusban hosszú cikkben foglalkozott a németországi áramkimaradások ügyével. A németek ugyanis elkezdtek elektromos fűtőtesteket venni, ami azzal a veszéllyel jár, hogy ha túl sokan kapcsolják be egyszerre a cuccot, akkor a hálózatok túlterhelődhetnek.

Christoph Maurer, a Consentec energetikai tanácsadó cég szakértője szerint:

Igen, attól tartok, ez egy olyan forgatókönyv, amelyet szem előtt kell tartanunk. Ha egy területen túl sokan használnak egyszerre elektromos fűtőtesteket, akkor helyi túlterhelések lesznek az elosztóhálózatokban.”

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére