Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németországban megtiltanák, hogy a gyerekek burkát viseljenek

Tóth Dalma

2018.04.12. 12:28

Rengetegen kritizálják az észak-rajna-vesztfáliai kormányt, mivel a 14 év alattiak számára betiltanák a fejkendõ viselését az iskolákban.
BERLIN, 12:28

Rengetegen kritizálják az észak-rajna-vesztfáliai kormányt, mivel a 14 év alattiak számára betiltanák a fejkendő viselését az iskolákban.

A tiltást a Kereszténydemokrata Párt (CDU) és a Szabad Demokrata Párt (FDP) koalíciójából álló kormány kezdeményezte. A tiltásról megoszlanak a vélemények. A szakértők, a tanárok, a vallási szervezetek és még Angela Merkel miniszterei sem képviselnek egységes álláspontot a kérdést illetően – írja a DW.

Ez a gyerekek szabad fejlődéséről szól. Ezért ez az ügy nem vallási vagy integrációs kérdés, hanem arról szól, hogy mi a legjobb a gyereknek – közölte Serap Güler, az észak-rajna-vesztfáliai integrációs minisztérium helyettes államtitkára a ZDF tévécsatorna Morgenmagazin című műsorában.

Megjegyezte, hogy az iszlám előírásai szerint a lányok pubertáskoruktól kezdenek el hidzsábot hordani, de szerinte senki sem hozakodhat elő a vallásszabadság gyakorlásával akkor, amikor még csak gyerekekről van szó. Kitért arra is, hogy a fejkendőt a nőknek azért kell hordaniuk, hogy ne legyenek vonzóak a férfiak számára. Szerinte ebből kiindulva, ha a gyerekekre fejkendőt adnak, szexualizálják őket is.

Ha egy fiatal lány azt mondja, szeretnék fejkendőt viselni, joga van hozzá, amit szintén el kell fogadnunk és tiszteletben kell tartanunk – jegyezte meg.

Annegret Kramp-Karrenbauer, a Merkel-féle CDU főtitkára kifejtette: reméli, sikerül meggyőzni a szülőket arról, hogy a gyerekeknek nincs szükségük fejkendőre, mert szerinte a legvégső lépésnek kell annak lennie, hogy a fejkendőviselést törvényben tiltsák meg.

Németországban 14 éves korától van joga ahhoz az embernek, hogy szabadon megválaszthassa a vallását.

Ausztria egyébként hasonló lépéseket jelentett be április elején. Az osztrákok megtiltanák a 10 évnél fiatalabb gyerekek számára a fejkendő viselését, hogy az óvodákba és az általános iskolákba ne üljenek hidzsábos gyerekek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére