Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németországban kevesebb embert sikerült eddig beoltani, mint hazánkban

888 - MTI

2021.02.23. 12:30

A német lakosságnak csak a két százalékát sikerült beoltani eddig, ami kevesebb, mint a fele a magyarországi adatnak – mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője kedden az M1 aktuális csatornán.

 

A műsorban arról beszéltek, hogy a súlyos vakcinahiány miatt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltási kampány tervének gyökeres átalakítását sürgeti a szövetségi kormánynál Németország egyik vezető járványügyi szakembere.

Georg Spöttle erre reagálva azt mondta:

német szaklapok információi szerint szükség lesz az orosz és a kínai vakcinára is, ha növelni szeretnék a lakosság átoltottságát.

„Azt mondják, ha arra várnak, hogy az Európai Unió közös beszerzéséből érkezzenek – szinte csepegtetve – az oltóanyag-szállítmányok”, akkor valószínűleg csak augusztus végére vagy talán csak szeptemberre tudnák megoldani a lakosság 50-60 százalékának átoltását – közölte Georg Spöttle.

Kérdésre válaszolva azt mondta: a németeknek „ellenérzéseik” vannak a brit–svéd AstraZeneca vakcinájával szemben, ezért azt nem adják be 65 éven felülieknek.

Ráadásul a vakcina hatékonysága német szakemberek szerint csak 74 százalékos, ennél sokkal jobb az orosz Szputnyik, a kínai Sinopharm- vagy a Pfizer-vakcina, hiszen ezek hatékonysága 91–95 százalékos – tette hozzá.

„Nagyon sok német politikus kezdi azt látni”, hogy a közös beszerzés „teljes vakvágány” – emelte ki, hozzátéve, hogy a 86 milliós Németországnak nagyon sok oltóanyagra van szüksége, ami nem lesz elérhető, ha csak három nyugati gyártóra számítanak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére