Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németországban kapott pofont az Iszlám Állam

Bokor Gábor

2016.11.15. 21:58

Hatvan német nagyvárosban tartott razziát a rendõrség, számos olyan csoportot sikerült lekapcsolniuk, amelyek azon foglalatoskodtak, hogy az Iszlám Államnak toborozzanak katonákat.
BERLIN, 21:58

Hatvan német nagyvárosban tartott razziát a rendőrség, számos olyan csoportot sikerült lekapcsolniuk, amelyek azon foglalatoskodtak, hogy az Iszlám Államnak toborozzanak katonákat.

Egyre komolyabb erőkkel próbálja megfékezni az Iszlám Állam toborzóit a német titkosszolgálat és a rendőrség. Kedden több mint hatvan városban tartottak razziát, ahol az iszlamista terrorszervezet toborzóit és egyéb tagjait akarták letartóztatni.

Számos ehhez hasonló akciót hajtottak már végre a német hatóságok az elmúlt hónapokban. Azután kezdtek el komolyabban foglalkozni az üggyel, hogy a nyáron számos terrortámadás történt az országban.

A mostani akcióban összesen 190 mecsetet, apartmant és irodát kutattak át, amelyekről azt feltételezték, hogy az iszlamistákhoz kötődnek. Ezek a szervezetek Németország minden városában arra buzdítják a lakosokat, hogy ismerjék meg a vallásukat, hátha sikerül később radikalizálni őket. Az egyik ilyen csoport az utcán osztogatta ingyenesen a Korán német nyelvre lefordított változatát.

Thomas de Maiziere német belügyminiszter a sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az akció sikeres volt, több olyan szervezetet is találtak, mely az Irakban és Szíriában jelen lévő iszlamista szervezetnek közvetlen szervezett be milicistákat. A politikus szerint az "Olvass!" nevű csoport közvetlen összeköttetésben állt 140 olyan iszlamistával, aki már Szíriában harcol az Iszlám Állam oldalán. Természetesen a csoportot egyből betiltották.

A mai razzia egyértelmű jel mindenki számára, nem tűrünk meg olyan csoportokat, akik veszélyt jelentenek a szabadságunkra és az alapvető értékeinkre"

– mondta de Maiziere.

A politikus azonban gyorsan leszögezte, a keddi események nem a vallás ellen szólnak, hisz annak fontos szerepe van a német társadalomban.

Az akció során számos dokumentumot és számítógépet lefoglaltak, azonban konkrét személyeket egyelőre nem sikerült letartóztatni. 

A német hatóságok látókörében van a palesztin születésű Ibrahim Abou-Nagie is, aki a 2005-ben létrehozott Igaz Vallás nevű csoportjával eddig 3,5 millió német nyelvű Koránt osztogatott ki a nagyvárosokban. Bár a hatóságok már megvádolták azzal, hogy a tettével a szélsőséges iszlamista nézeteket terjeszti, egyelőre nem sikerült leültetni. A férfinak mindössze egy 13 hónapos felfüggesztett börtönbüntetése van, mert több mint 50,000 eurónyi szociális juttatást vett fel, holott nem járt neki.

Kedden a szervezet közösségi oldalai már nem működtek, sikeresen lekapcsolták a szervereket.

A Twitteren annyit azonban sikerült írniuk, hogy a Koránt betiltották Németországban. Stílszerűen "Allah Akbarral", a terroristák kedvenc kifejezésével búcsúztak.

(Washington Post)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére