Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németországban a szakszervezetek ragaszkodnak a szabad vasárnaphoz

Bertha László

2016.04.09. 10:58

Amíg Magyarországon a baloldal népszavazást kezdeményezett az üzletek vasárnapi zárva tartása ellen, addig Németországban a szakszervezetek még azokon a vasárnapokon is bezárnák az üzleteket, amikor a közelgõ ünnep, vagy egy rendezvény miatt nyitva lehetnek.
FRANKFURT, 10:58

Amíg Magyarországon a baloldal népszavazást kezdeményezett az üzletek vasárnapi zárva tartása ellen, addig Németországban a szakszervezetek még azokon a vasárnapokon is bezárnák az üzleteket, amikor a közelgő ünnep, vagy egy rendezvény miatt nyitva lehetnek.

A szakszervezetek Frankfurt városában el is érték céljukat, ugyanis a 2016-ra meghirdetett négy alkalomból egyet sikeresen meghiúsítottak. A ver.di nevű szakszervezet a Katolikus Munkavállalói Mozgalommal karöltve fordult márciusban a közigazgatási bírósághoz, mert álláspontjuk szerint semmi sem indokolja, hogy április 10-én kinyissanak az üzletek Frankfurtban, ahol egy zenei kiállítás miatt engedélyezték volna az üzletek nyitva tartását.

A keresetet ugyan elutasították, de a két szakszervezet nem adta fel, és a kasseli tartományi táblabírósághoz fordultak. A táblabíróság végül helyt adott panaszuknak, hiszen a zenei kiállítás látogatói nem valószínű, hogy például a tíz kilométerre lévő NordWestZentrum plázába mennének vásárolni, így nem állja meg a helyét, hogy ezek az üzletek bármivel is hozzá tudnának járulni a rendezvény látogatóinak ellátásához.

A szakszervezetek kitörő örömmel fogadták a kasseli döntést:

Nagyszerű siker ez számunkra. A vasárnapot, az élet ritmusának egyetlen munkamentes napját az alkotmány védi. Ez a nap a pihenésé, az egyesületi életé, vagy hitünk megéléséé.”

– nyilatkozta a ver.di szakszervezeti titkára a Bildnek.

Álláspontjuk szerint a vasárnapi nyitva tartás csak a pénzéhséget szolgálja, amit az emberek részben a pihenésük feladásával fizetnek meg.

A kereskedők természetesen nem fogadták ekkora örömmel a döntést. A NordWestZentrum vezetője szakszervezeti ámokfutásról és az emberek terrorizálásáról beszélt. A pláza a döntés miatt 100 ezer eurót veszít, ugyanis ennyit költöttek reklámokra és fellépőkre.

(Mandiner, Bild)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére