Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németországban a „radiátorok lecsavarására” buzdítják az embereket

888.hu

2022.06.11. 15:40

Országos kampánnnyal igyekszik nagyobb energiatakarékosságra sarkallni a németeket a kormány. A kampány bírálói szerint mindez nem elég, és törvényi szabályozásra lenne szükség.

 

A kezdeményezés „atyja„ a zöldpárti gazdasági és környezetvédelmi miniszter. Robert Habeck – aki jelenleg Németország egyik legnépszerűbb politikusa – az ukrajnai háború kitörése óta nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy Németország csökkentse az Oroszországtól való energiafüggőséget mind a földgáz, mind a kőolaj frontján – írja az Infostart.

Habeck már többször felszólította a német állampolgárokat, hogy körültekintőbben gazdálkodjanak a szűkös energiaforrásokkal, azonban nem mindenki ért egyet a kormány ezzel kapcsolatos kezdeményezésével.

A Német Környezet- és Természetvédelmi Szövetség vezetője szerint ugyanis egy olyan reklámkampány, amely az egyes háztartásokat célozza, nincs arányban a feladat nagyságával. Antje von Broock azt hangsúlyozta, hogy

 

az energiafogyasztást törvényekkel kellene szabályozni.

 

Alapjában véve üdvözlendő, hogy a szövetségi kormány kampánnyal kívánja ösztönözni az állampolgárokat az energiával való takarékosságra” – jelentette ki.

Ugyanakkor kiemelte, hogy „nagy lépéseket csakis kötelező intézkedésekkel lehet elérni”. Von Broock szerint az optimális cél az lenne, hogy valamennyi szektorban tíz százalékkal csökkentsék az energiafogyasztást.

Robert Habeck a közelmúltban bejelentette azt is, hogy az év második felében módosítják az úgynevezett épületenergia-törvényt. A módosítás előirányozza, hogy a napelemes tetők törvényben rögzített szabvánnyá váljanak. Továbbá szigorúbb intézkedéseket terveznek a fűtési rendszerek korszerűsítésére is.

 

Borítókép: djedzura/Getty Images

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére