Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németországban a muszlimok azért kampányolnak, hogy ne tiltsák be a fejkendõt a gyerekeknél

Tóth Dalma

2018.04.19. 16:18

Az osztrák kormány azon dolgozik, hogy Ausztriában a következõ tanévtõl már ne viselhessenek fejkendõt az óvodás és általános iskolás gyerekek. Németországban is hasonló intézkedés van készülõben.
BERLIN, 16:18

Az osztrák kormány azon dolgozik, hogy Ausztriában a következő tanévtől már ne viselhessenek fejkendőt az óvodás és általános iskolás gyerekek. Németországban is hasonló intézkedés van készülőben.

A tervek szerint Németország Észak-Rajna-Vesztfália tartományában megtiltanák a 14 éven aluliak számára, hogy fejkendőviselést. A tiltást a Kereszténydemokrata Párt (CDU) és a Szabad Demokrata Párt (FDP) koalíciójából álló kormány kezdeményezte. A pártok azért döntöttek a 14. életév mellett, mert Németországban 14 éves korától van joga ahhoz az embernek, hogy szabadon megválaszthassa a vallását.

Serap Güler, az észak-rajna-vesztfáliai integrációs minisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy ez nem vallási vagy integrációs kérdés, hanem a gyerekek szabad fejlődéséről szól, arról, hogy mi a legjobb nekik.

A muszlimok egyből felkapták a témát és már kampány is indult annak érdekében, hogy megfúrják a kezdeményezést. Egyre jobban terjed a #NichtOhneMeinKopftuch és angol verziója a #NotWithoutMyHeadscarf azaz "a fejkendőm nélkül nem" hashtag. A #NichtOhneMeinKopftuch megjegyzéssel ellátott posztokban sokszor gyerekek pózolnak hidzsábban – írja a Junge Freiheit.

A hashtag kísértetiesen hasonlít a "Not without my daughter", azaz "A lányom nélkül soha" című könyvre.

A regényt egy amerikai nő írta igaz történet alapján. A könyvben Betty Mahmoody meséli el, hogyan szökött meg Iránból kislányával. Férjével, Bozorg Mahmoodyval azért utaztak Teheránba, hogy meglátogassák a férfi szülőföldjét. Azonban Mahmoody már nem akart hazamenni, erőszakossá, zsarnokivá vált és nem engedte, hogy a felesége és kislánya egyedül visszatérjenek Amerikába, mivel Betty a szigorú iszlám törvénykezés szerint férje jóváhagyása nélkül nem kaphatott útlevelet, illegálisan szökött meg kislányával az országból.

Az igaz történet alapján íródott regényből bestseller lett, valamint még film is készült belőle.

Iránban dühösek lettek a könyv miatt, azzal vádolták meg az írót, hogy elfogultan ítéli meg a kultúrájukat.

A házaspár végül elvált, lányuk soha többé nem tért vissza Iránba és nem látta többé apját. Mahmoody 2009-ben hunyt el hetvenévesen, halálát veseelégtelenség és más egészségügyi problémák okozták.

A könyv jól reprezentálja, hogy az iszlámban milyen szerepet töltenek be a nők, és ezt az elképzelést igyekeznek megfordítani a kampánnyal. Jelenleg a fejkendő viseléséért folytatott harcot úgy próbálják eladni, mintha az a szabadságért történő harc lenne.

A tilalom ellen még aláírásgyűjtés is indult.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére