Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország számára nincs tabu az Ukrajnának biztosított harci eszközök terén

888.hu

2022.04.21. 18:20

Németország számára nincs tabu az Ukrajnának biztosított harckocsik és egyéb fegyverzetek terén – jelentette ki Annalena Baerbock, Németország külügyminisztere csütörtökön Tallinnban tartott sajtótájékoztatóján.

 

Annalena Baerbock Németország külügyminisztere újságírói kérdésekre válaszolva elmondta: Németország jelenleg vizsgálja, hogy a rendelkezésére álló Marder páncélozott szállító harcjárműveknek és a Leopard harckocsiknak milyen karbantartásra van szükségük ahhoz, hogy azokat Ukrajna rendelkezésére bocsáthassák. Hozzátette, hogy az ukrán csapatoknak külön kiképzésre volna szükségük az ilyen fejlett hadi felszerelések szakszerű használatához, Berlin azonban kész finanszírozni e képzéseket is.

 

Egymilliárd eurót biztosítunk (Ukrajna számára), hiszen nemcsak a következő napokkal és hónapokkal kell számolnunk, hanem a következő évekkel is Ukrajna védelmét, a jövőbeli szabad Ukrajnát illetően.”

– fogalmazott a német külügyminiszter.

Baerbock észak-európai látogatásának második napján arról számolt be, hogy szerinte az egyik legnagyobb probléma a Mariupolban kialakított humanitárius folyosók biztonságának fenntartása. Mint elmondta, Németország a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságával közösen dolgozik azon, hogy „világossá váljék, az embereknek el kell hagyniuk a várost, és az orosz bombázásnak le kell állnia, hogy így az ártatlan embereket biztonságban ki tudják menekíteni (Mariupolból)”.

A német külügyminiszter hangsúlyozta:

Németország továbbra is mindent megtesz azért, hogy fegyverekkel és harci felszereléssel támogassa Ukrajnát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére