Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország ráeszmélt, hogy a terrorizmus áldozatait talán nem kellene az út szélén hagyni

Forisek Ádám

2019.11.08. 19:48

Miután a 2016-os berlini terrortámadás áldozatairól kvázi elfeledkezett a német állam, a kritikák hatására most új törvényeket készül elfogadni a német vezetés.

A Bundestagban csütörtök este történt szavazás értelmében (bármilyen bizarr is ezt leírni) a jövőbeni terrortámadások áldozatai sokkal gyorsabban kapnak sokkal bőkezűbb „kompenzációt” az államtól – olvasható a Deutsche Wellén.

A törvényre azért volt szükség, mert a német kormányt rengeteg kritika érte, amiért a 2016-os berlini terrortámadás mintegy 49 sérültjét, valamint a halálos áldozatok családtagjait kvázi az út szélén hagyta. A jövőben mind a sérültek, mind a hozzátartozók magasabb összegű segélyt kapnak az államtól, emellett pedig szakemberek segítségét is igénybe vehetik majd a trauma feldolgozásához. A tervek szerint emellett járóbeteg-ellátó klinikákat fognak nyitni a sérülteknek országszerte.

A kompenzációra a megözvegyültek, és árvává vált gyermekek is jogosultak lesznek, valamint azon szemtanúk is, akiket pszichológiailag megviselt a terrortámadás.

A törvény csak 2024-ben lépne életbe, de még szükségeltetik a német parlament felsőházának, a Bundesratnak a jóváhagyása is.

A törvénytervezetet egyedül a bevándorlásellenes AfD nem támogatta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére