Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország legalizálta a marihuánát

888.hu

2017.01.19. 18:58

A német parlament szerdán elfogadta azt a törvényt, amely alapján orvosi célokra lehet marihuánát használni. A legalizációt hosszas vita elõzte meg.
BERLIN, 18:58

A német parlament szerdán elfogadta azt a törvényt, amely alapján orvosi célokra lehet marihuánát használni. A legalizációt hosszas vita előzte meg.

A német képviselők névtelenül szavazhattak a marihuána orvosi célú felhasználásának engedélyezéséről szerdán – írja a DW.

Marlene Mortler, a német kormány kábítószerügyi biztosa lobbizott a javaslat elfogadásáért, amelynek értelmében a betegek a helyi gyógyszertárakban szerezhetnék be a marihuánát az orvosi recept ellenében.

Ez óriási dolog azon betegek számára, akik hosszú ideje várnak a legalizációra"

– mondta Mortler.

Az orvosok szerint a marihuána azok számára óriási segítséget nyújt, akik a kemoterápia mellékhatásától szenvednek. Orvosi körökben elfogadott a vélemény, amely szerint a marihuána segít leküzdeni az étvágytalanságot és a súlyvesztést, amelyet a rákos betegek a kemoterápiás kezelés mellékhatásaként tapasztalhatnak meg. A kannabisz segíthet a szklerózis multiplex tüneteinek enyhítésében is.

A német ellenzéki pártok, köztük a Zöld párt (milyen meglepő) régóta küzdöttek a marihuána legalizációjáért.

Franciaországban, Kanadában és az USA több tagállamában már egy ideje lehet legálisan recept ellenében marihuánát kapni.

Németországban a kender termését és a kannabisz-kivonatot az állami egészségbiztosítás finanszírozza azok számára, akik gyógyíthatatlan betegek.

Hermann Gröhe egészségügyi miniszter a parlamentben hangsúlyozta, hogy a döntés nem jelenti azt, hogy a kannabiszt más, nem gyógyászati célra is használhatják az országban. A törvény márciusban lép hatályba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére