Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország fele fenyegetésként tekint az iszlámra

Forisek Ádám

2019.07.12. 12:00

Legalább is egy friss kutatás szerint. Az viszont érdekes, hogy a migráció ellen csak sokkal kevesebben hajlandók bármit is tenni.

A Bertelsmann Alapítvány által készített, csütörtökön nyilvánosságra hozott kutatás szerint a megkérdezettek 50 százaléka fenyegetésként tekint az iszlám vallásra. Ez ugyanakkor a kutatást készítők szerint nem jelent „iszlamofóbiát”, ugyanis az emberek többsége inkább politikai ideológiaként tekint az iszlámra, nem pedig olyasmire, ami a „vallási tolerancia” tárgyát képezné.

Ezzel ellentétben a németek sokkal pozitívabban viszonyultak az olyan vallásokhoz, mint kereszténység, judaizmus, hinduizmus vagy buddhizmus.

Az országban jelenleg 5 millió muzulmán él, ebből 1,5 millióan Észak-Rajna-Vesztfáliában. Kelet-Németországban sokkal negatívabb volt a megítélése az iszlámnak, ott a válaszadók 57 százaléka tekintett fenyegetésként a vallásra. Itt egyébként a válaszadók 30 százaléka azt mondta, nem akar magának muszlim szomszédot, ez a nyugati országrészben 16 százalék volt.

Érdekesség ugyanakkor, hogy mindössze a válaszadók 13 százaléka mondta azt, hogy a bevándorlást megállítaná.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére