Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németország a migránsok behozatalával akarja elkerülni a gazdasági összeomlást

Tóth Dalma

2019.02.12. 15:15

Németországnak évente 140 ezer, az EU területén kívülrõl érkezõ migránsra van szüksége ahhoz, hogy ne omoljon össze a gazdasága - derült ki egy kedden közzétett tanulmányból.

Németországnak évente legalább 260 ezer új bevándorlóra van szüksége egészen 2060-ig ahhoz, hogy a népességcsökkenés okozta munkaerőhiánnyal leszámolhasson. Ebből legalább 140 ezer főnek az Európai Unión kívülről kell érkeznie – közölte a tanulmányt jegyző Bertelsmann Alapítvány.

Az elöregedő társadalom miatt a munkaképes korúak száma 16 millióra csökkenhet 2060-ra, ha nincs bevándorlás.

Migránsok nélkül a munkaerőhiány pusztító hatással lehet a világ negyedik legnagyobb gazdaságára – írják.

A kutatók 70 éves nyugdíjkorhatárral számoltak, valamint figyelembe vették, hogy a szülési életkor kitolódik és egyre több nő dolgozik.

A tanulmányban azt feltételezik, hogy más uniós országokból évente 114 ezer ember fog érkezni Németországba, de a demográfiai tényezők és a gazdasági konvergencia egyre jobban elveszik az emberek kedvét attól, hogy letelepedjenek és Németországban dolgozzanak.

Jörg Drager, a szervezet vezetője elmondta, hogy a hivatalos adatok szerint 2017-ben csak 38 ezer munkás érkezett az országba. A tanulmányban azt javasolják, hogy Németországnak nagyon gyorsan meg kellene változtatnia a bevándorlásra vonatkozó törvényeit, hogy elnyerje a jól képzett munkaerő tetszését, valamint további integrációs programokat kellene kidolgoznia, hogy az országban tébláboló migránsokat is be lehessen vonni a munkaerőpiacra.

Németország a migránsokkal oldaná meg a demográfiai problémák okozta gazdasági hanyatlást. Azonban ez nem működik, mivel egyelőre a migránsok nem elég képzettek ahhoz, hogy betöltsék az üres álláshelyeket.

Van, aki más utat választ

Migránsok befogadása helyett a családok támogatásával és a gyermekvállalási kedv ösztönzésével is nagyon jó eredményeket lehet elérni. Magyarországon Orbán Viktor az évértékelő beszédében jelentette be a kormány hétpontos családvédelmi akciótervét, ami a gyereknevelést kívánja megkönnyíteni a magyarok számára. A magyar kormány 2010 óta családbarát országot épít azzal a céllal, hogy Magyarországon könnyebben lehessen gyermeket vállalni, valamint nevelni. Ennek meg is van az eredménye, hiszen a gyermekvállalási kedv 20 éve nem volt olyan magas, mint a tavalyi évben, ráadásul a házasság is egyre népszerűbb: tavaly több mint 100 000 fiatal döntött a házasságkötés mellett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére