Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányéknak nem kell, Németország 30 millió adagot vesz az orosz vakcinából

888.hu, MTI

2021.04.22. 15:30

A magyar baloldal még mindig ott tart, hogy „így a keleti vakcina, úgy a keleti vakcina”. Nem kizárt, hogy lassan Gyurcsányék az egyetlenek, akik még mindig az oltóanyagok ellen beszélnek.

 

A német hírportálok szerint Németország 30 millió adagot vásárol a koronavírus ellen kifejlesztett orosz Szputnyik V vakcinából.

A beszámolók szerint a beszerzésről Michael Kretschmer szászországi tartományi kormányfő tájékoztatott Moszkvában, miután tárgyalt Mihail Murasko egészségügyi miniszterrel. Elmondta, hogy a tervezett menetrend szerint

júniusban, júliusban és augusztusban egyaránt tízmillió adagot vásárolnak.

A beszerzés feltétele, hogy az orosz készítmény rendelkezzék EU-s forgalmazási engedéllyel.

Michael Kretschmer kiemelte, hogy az orosz vakcina beadatására minden bizonnyal nagy hajlandóság mutatkozik majd a Németország keleti részén, az egykori NDK területén fekvő tartományban.

A német szövetségi kormány kezdettől támogatta a Szputnyik V EU-s engedélyeztetését.

Angela Merkel kancellár januárban bejelentette, hogy a vakcinákért felelős szövetségi szakhatóság, a Paul Ehrlich Intézet (PEI) révén segítik elő a folyamatot. Az intézet az úgynevezett raportőri feladatokat látja el, ami azt jelenti, hogy német vezetéssel elemzik és értékelik a Szputnyik V-ről az EMA-hoz benyújtott adatokat.

Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter április elején bejelentette, hogy nemzeti szintű, kétoldalú tárgyalást kezdenek Oroszországgal oltóanyag-vásárlásról, mert az Európai Bizottság nem kíván az EU valamennyi tagjára vonatkozó keretszerződést kidolgozni a Szputnyik V beszerzéséről.
Németországban egyelőre a Pfizer/BioNTech-, az AstraZeneca- és a Moderna-féle vakcinával igyekeznek elérni a SARS-CoV-2 által okozott betegséggel (Covid-19) szembeni közösségi immunitást. A szövetségi kormány legutóbbi adatai szerint szerdáig a lakosság 6,9 százaléka – 5 724 561 fő – kapta meg mindkét adagot valamelyikből. Legalább egy dózist a lakosság 21,6 százaléka, 17 932 380 ember kapott.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére