Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

Német választás: így szavaznak a migránsok

Bokor Gábor

2017.09.19. 16:28

Az elmúlt hetekben 20 szavazóhelyiséget állítottak fel Berlinben, ahol azok adhatták le a nem hivatalos szavazataikat, akik amúgy a most vasárnapi Bundestag-választás során nem szavazhatnának, mivel nem német állampolgárok.
BERLIN, 16:28

Az elmúlt hetekben 20 szavazóhelyiséget állítottak fel Berlinben, ahol azok adhatták le a nem hivatalos szavazataikat, akik amúgy a most vasárnapi Bundestag-választás során nem szavazhatnának, mivel nem német állampolgárok.

Először tartanak szövetségi választásokat Németországban azután, hogy több mint egymillió illegális bevándorló érkezett az országba. A bevándorláspárti német kormányzat nem hagyta figyelmen kívül az ő akaratukat, ezért a tényleges választás előtt egy héttel egy fiktív választást is tartottak azoknak, akik nem rendelkeznek német állampolgársággal. A nem hivatalos voksoláson azok is eldönthették, kire szavaznak, akik nem illegális bevándorlók, hanem kint dolgozó külföldiek.

Szomorú vagyok, hogy nem szavazhatok vasárnap"

– mondta a lengyel Ania Seroka, aki már tíz éve él Németországban.

A szociális munkásként dolgozó nő kifejtette, hogy fontos lenne számára a választás, ugyanis azt akarja, hogy a lehető legjobb élete legyen külföldön. Seroka pénteken adta le voksát a berlini Moabit negyedben.

Hozzá hasonlóan egy olyan török férfi is ott szavazott, aki már harminc éve él Németországban, azonban az állampolgárságot még mindig nem sikerült megszereznie. Amikor az újságírók megkérdezték a neve elhallgatását kérő férfit, miért is akarna Németországban szavazni, egyből rávágta, hogy a demokrácia és a szabadság miatt.

Remélem hamarosan nyugdíjba vonulok. Tanárként dolgoztam egész életemben, azért jöttem Németországba, hogy itt tanítsak"

– mondta állítólag a török férfi.

Arra a kérdésre, hogy kire is szavazna, ha tudna, elmondta, mivel fontos számára a menedékjog-kérdés ezért a Zöldekre adná le a szavazatát vagy talán a neokommunista Die Linkére.

Itt élek, itt akarok szavazni"

– fogalmazott.

A szeptember 24-i választásokon csaknem nyolcmillió olyan ember nem vehet részt, akik Németországban élnek, ám nem rendelkeznek német állampolgársággal. Egyre több olyan kezdeményezés kap figyelmet Németországban, melyek azt akarják elérni, hogy azok is beleszólhassanak a politikába, akik nem is németek.

Ez volt az első alkalom, hogy fiktív szavazóhelyiségeket állítottak fel Németországban. A húsz állomáson ugyanolyan papírokat kellett kitölteniük az ott élő külföldieknek, mint amilyeneket vasárnap fognak megkapni a tényleges választók.

Azt akarják, hogy a migránsok is szavazhassanak

Sandra Obermayer, Berlin Moabit nevű negyedének vezetője az ünnepélyes kamuszavazás megnyitóján elmondta, hogy ez sokak számára érzelemdús esemény, ugyanis először szavazhatnak (még ha nincs is tétje – a szerk.) annak ellenére, hogy ötven-hatvan éve Németországban élnek.

A független politikus szerint azzal, hogy Németország az utóbbi években több mint egymillió migránst fogadott be, át kellene gondolni azt, hogy ki szavazhat és ki nem. Moabit negyed lakóinak 46 százaléka bevándorló vagy annak leszármazottja. Berlinhez hasonlóan Freiburgban és Koblenzben is tartottak tét nélküli voksolást a bevándorlóknak.

A szélsőségesen bevándorlópárti Wir Wahlen csoport már sokadszorra kampányol annak érdekében, hogy a külföldiek is beleszólhassanak a német belpolitikába. A honlapjukra kitett közlemény szerint a társadalmi és a politikai egyenlőség érdekében szüksége lenne arra, hogy a bevándorlók is szavazhassanak.

A hatóságok az összegyűjtött szavazatok eredményét vasárnap délelőtt hozzák nyilvánosságra, az előrejelzések szerint a legtöbb szavazatot (nem nagy meglepetésre  – a szerk.) a migránssimogató Zöldek kapták.

Mire megy ki ez az egész?

A vak is látja, hogy a most megtartott érvénytelen szavazásnak mi a célja. A Németországban élő külföldieknek készítik elő a terepet, hogy akár négy év múlva már ők is beleszólhassanak a belpolitikába. A körülbelül nyolcvanmilliós Németországban hatvanmillió választásra jogosult él, akik közül a 2013-as szövetségi választásokon pontosan 44.309.925 jelent meg az urnáknál. A zöldekre kicsivel több mint 3,5 millió szavazat érkezett, amivel a negyedik legnépszerűbbek lettek.

A 2015-ben indult tömeges bevándorlás legelején ők már Merkellel karöltve támogatták a bevándorlók befogadását, ami sok korábbi bázisszavazójukban ellenérzéseket gerjesztett, emiatt elfordultak a párttól. Nem elképzelhetetlen, hogy a megüresedett szavazatokat próbálják majd pótolni azzal, hogy engedélyezik a külföldieknek a szavazást.

Bízzunk benne, hogy egy jó ideig még nem kapnak szavazati jogot.

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

Amerika, London, Párizs

Theresa May brit miniszterelnök szerint a kormány „új, merész” javaslatot terjeszt az alsóház elé, amikor a jövő hónapban szavazásra bocsátja a brit EU-tagság megszűnésének törvénybe iktatását célzó tervezetet.

Hiába sivalkodnak a balliberálisok, Alain Delon megkapja az életműdíjat

Hiába sivalkodnak a balliberálisok, Alain Delon megkapja az életműdíjat

Szabad vasárnap

Alain Delon vasárnap este megkapja az Arany Pálma-életműdíjat a 72. cannes-i filmfesztiválon, annak ellenére, hogy egy feminista szervezet petícióban tiltakozik a világhírű francia filmszínész elismerése ellen.

Szeptember elején tarthatják meg az előrehozott választásokat Ausztriában

Ezt Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök és Sebastian Kurz kancellár vasárnapi találkozóján jelentették be.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére