Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német titkosszolgálati vezetõ: veszélyesek a dzsihadisták hazatérõ feleségei és gyermekei is

888.hu

2017.12.03. 13:08

A német titkosszolgálat vezetõje arra figyelmeztet, hogy a hazatérõ ISIS-harcosok feleségei, özvegyei is veszélyt jelenthetnek, ha visszatérnek Németországba. Eddig a hivatalos adatok szerint 950 német állampolgár utazott ki, hogy az Iszlám Állam kötelékében harcoljon és egyharmaduk már haza is tért.
BERLIN, 13:08

A német titkosszolgálat vezetője arra figyelmeztet, hogy a hazatérő ISIS-harcosok feleségei, özvegyei is veszélyt jelenthetnek, ha visszatérnek Németországba. Eddig a hivatalos adatok szerint 950 német állampolgár utazott ki, hogy az Iszlám Állam kötelékében harcoljon és egyharmaduk már haza is tért.

Hans-Georg Maassen, a németországi belföldi titkosszolgálatok feje arra figyelmeztetett vasárnap, hogy a dzsihadisták özvegyei, feleségei "mélyen azonosultak" a radikális iszlámmal és ezért biztonsági kockázatot jelentenek – írja a Deutsche Welle.

A vezető titkosszolgálati szakemberrel a dpa német hírügynökség készített interjút. Ebben elmondta, hogy egyelőre még nem jönnek vissza tömegesen a dzsihadisták feleségei, ám a hatóságoknak fel kell készülniük erre.

Vannak olyan gyerekek, akiknek átmosták az agyát, radikalizálták őket az ISIS által működtetett iskolákban. Ez problémát jelent, mivel ezek a gyerekek és tinédzserek néha veszélyesek"

– mondta Maassen. A dzsihadisták feleségeiről beszélve elmondta, hogy némelyikük annyira azonosult az ISIS ideológiájával, hogy tulajdonképpen őket is dzsihadistának kell tekinteni.

Mindezt azért mondta el Maassen, mert a német médiában a héten olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint a német kormány azon gondolkozik, hogy hazatelepítsen olyan fiatalkorúakat, akik német származású ISIS-harcosok gyermekei.

A német kormány szerint jelenleg 700 olyan iszlamista él Németországban, akik komoly kockázatot jelentenek. Ez azt jelenti, hogy akár fel is robbantanák magukat. Ezek között több nő is van Maassen szerint, ám a pontos számukat nem árulta el.

Eddig 950 személy csatlakozott az ISIS-hoz Németországból, 20 százalékuk nő. Nagyjából harmaduk, körülbelül 250-300 fő tért haza Szíriából, ám a terrorszervezet egyre több területet veszít, emiatt pedig hamarosan még többen is hazatérhetnek.

Maassen azt is megjegyezte, hogy habár az ISIS a teljes vereség küszöbén áll, az utóbbi években létrehoztak egy "globális kiberkalifátust", azaz jelenlétük a világhálón továbbra is erős. Ez komoly veszélyt jelent, ugyanis azt az üzenetet igyekeznek közvetíteni, hogy

nem kell Szíriába és Irakba utaznod a harchoz. Otthon is hirdethetsz dzsihádot. Így sokan, akik már összepakolták a bőröndjüket, inkább otthon hirdetnek dzsihádot"

– mondta Maassen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére